Collectief

Entreprises Blaton-Aubert

ID
11263
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11263

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

L'Acide Carbonique Pur

Mertens en Torfsstraat 36 (Antwerpen)
Garageloods van de nv L’Acide Carbonique Pur, opgetrokken door de aannemer Entreprises Blaton-Aubert uit Schaarbeek, naar een ontwerp uit 1938. Samen met de bouw van de loods, werden kantoren ingericht in het aanpalende, neoclassicistische pand uit 1878 (nummer 32).

Uitvoerder van

Katoenfabriek van Union Cotonnière (UCO)

Maïsstraat 142, 142B (Gent)
In 1948 werd in opdracht van de Union Cotonnière een reusachtige spinnerij en weverij gerealiseerd met een revolutionaire constructie van geprefabriceerde liggers in spanbeton van ingenieur Gustave Magnel en de firma Blaton-Aubert, verscholen achter een eerder traditioneel gevelontwerp van architect Jean Hebbelynck.


Lourdesgrot van 1876

Begijnhof (Turnhout)
Kunstmatige rotsformatie naar ontwerp van Frans Loyens, afgesloten met verzinkt ijzeren hek.


Villa Louisa met park

Vlaamse Ardennendreef 10-12 (Oudenaarde)
Villa Louisa met dienstgebouwen en heden verdwenen uitkijktoren werd in 1893 gebouwd als buitengoed of zomerresidentie in opdracht van de toenmalige burgemeester van Oudenaarde, Paul Raepsaet. Het park in landschappelijke stijl met pittoresk karakter werd samen met de villa aangelegd. Bijzonder aan het park is de cascade die tegen de natuurlijke helling van de Edelareberg is aangelegd. Dergelijke constructies komen weinig voor in Vlaamse villaparken. Nog opmerkelijk is de Noorse stijl die de architectuur van de villa en de dienstgebouwen kenmerkt. De ontwerpers van de villa en het park zijn niet gekend.


Thema's

Uitvoerder van

Mariagrotten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Entreprises Blaton-Aubert [online], https://id.erfgoed.net/personen/11263 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.