Collectief

Technische Dienst van de Belgische Boerenbond

ID
11371
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11371

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Directeurswoning Belgische Boerenbond

Sint-Lutgardisstraat 26 (Antwerpen)
Burgerwoning in art-decostijl, in 1931 door de ingenieur van de Technische Dienst van de Belgische Boerenbond ontworpen voor de oorspronkelijk uit Paal afkomstige en in 1928 tot directeur van de Merksemse mengvoederafdeling benoemde Gérard (Gerardus) Ariën. Uit de moeilijk leesbare handtekening van de ingenieur kon zijn naam niet met zekerheid worden afgeleid. Het hekwerk is een ontwerp van de in Merksem gevestigde bouwkundige Karel Dandois, gespecialiseerd in "meubelen - décor".


Pakhuizen en kantoorgebouw Belgische Boerenbond

Van de Wervestraat 57-63 (Antwerpen)
Complex gevormd door een pakhuis, een dienstwoning en kantoor in neotraditionele stijl gebouwd in opdracht van de Belgische Boerenbond, naar een ontwerp door Eugène Dieltiëns uit 1902. Uitgebreid met een neotraditioneel kantoorgebouw door Joseph Goeyvaerts in 1922, en een pakhuis in art-decostijl door de eigen technische dienst in 1928.


Zuivelfabriek Belgomilk

Dorpsstraat 3 (Horebeke)
Volgens de ingemetselde herdenkingssteen is de coöperatieve vennootschap opgericht in 1935; een nieuwe melkerij werd gebouwd in 1948-49 volgens plannen van de Technische Dienst van de Belgische Boerenbond onder leiding van Ir. Ed. De Landtsheer-directeur.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Technische Dienst van de Belgische Boerenbond [online] https://id.erfgoed.net/personen/11371 (Geraadpleegd op )