Persoon

Walgrave, Guido

ID
11391
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11391

Beschrijving

Guido Walgrave was de ontwerper van de parochiekerk Maria Moeder van de Kerk te Genk Kolderbos en de Oekraïens-Orthodoxe kerk Aartsengel Michaël in de wijk Hoevenzavel te Genk. Hij was tevens betrokken bij de restauratie van de parochiekerk Sint-Jozef te Zutendaal.

Hij ontwierp eveneens de Yunus Emre-moskee in Genk, een Turkse moskee uit 1996 in de wijk Sledderlo, gelegen aan Wintergroenstraat 61.

Wat residentiële architectuur betreft, kan hij gelinkt worden aan een aantal zeer vooruitstrevende ontwerpen, bv. het Reumacentrum in Genk en een brutalistische woning in Deurne (Antwerpen).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Jozef

Asserweg 1 (Zutendaal)
Kerk opgetrokken in 1936 als kopie van die der cisterciënserabdij van Hocht bij Lanaken. Basilicale kruiskerk van mergelsteen onder leien bedaking met dakruiter boven de kruising.


Reumacentrum

Weg Naar As 123 (Genk)
Het Reumacentrum gaat terug tot een modernistische dokterswoning annex praktijkruimtes, gebouwd in 1968. In 1973, 1978 en 1989 vergroot en uitgebouwd tot medisch centrum met fysio- en hydrotherapieruimtes.


Woning Walgrave-Antonis

Eduard Van Steenbergenlaan 78 (Antwerpen)
Half vrijstaand burgerhuis in brutalistische stijl op de hoek van de Eduard van Steenbergenlaan met de Unitaslaan, naar ontwerp van de Genkse ingenieur-architect Guido Walgrave uit 1967. Opdrachtgever was het echtpaar Walgrave-Antonis, wellicht familie van de architect.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Walgrave [online] https://id.erfgoed.net/personen/11391 (Geraadpleegd op )