Collectief

Architectuurgroep Jo Peeters

ID
11422
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11422

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Koffiepakhuis De Bruyn Frères

Lange Brilstraat 3 (Antwerpen)
Pakhuis voor koffie in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de gebroeders De Bruyn, naar een ontwerp door de architect Ernest Pelgrims uit 1910. De kelder van het gebouw huisvestte van 1975 tot begin jaren 1990 de legendarische punk-, new-wave- en reggae-nachtclub “Cinderella’s Ballroom”.


Magasins Dupont-Fourdrigniers

Terninckstraat 13 (Antwerpen)
Winkel en pakhuis van de firma Dupont-Fourdrigniers, een speciaalhandel in tafelporselein, faience, kristal en tafelzilver, geleid door de broers Eugène en Aimé Dupont, en minstens sinds de jaren 1870 gevestigd in de Begijnenstraat. Het imposante pand in eclectische stijl, waarvan het bouwdossier niet werd teruggevonden, kwam vermoedelijk tot stand gelijktijdig met het aanpalende hotel Eugène Dupont, naar een ontwerp door de architect Eugène Geefs uit 1899.


Neoclassicistisch burgerhuis

Stadswaag 9 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van Fr(ançois?) Seghers, naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1861.


Pakhuis Noord Natie

Stadswaag 8 (Antwerpen)
Pakhuis gebouwd in opdracht van de Noord Natie naar een ontwerp door de aannemer Auguste Vermeulen uit 1892, onderdeel van de natiegebouwen die het bouwblok Stadswaag, Korte Brilstraat en Lansstraat beslaan.


Traditioneel diephuis

Stadswaag 10 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Stadswaag en Lange Brilstraat, te dateren in de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


Verreries J.B. Gaasch

Oudesteenweg 33 (Antwerpen)
Pakhuis in art-decostijl opgetrokken in opdracht van de Verreries J.B. Gaasch, naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1923. De werken werden in de loop van 1924 uitgevoerd door het Berchemse aannemersbedrijf P. Lecluyse & Zonen.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Architectuurgroep Jo Peeters [online] https://id.erfgoed.net/personen/11422 (Geraadpleegd op )