Persoon

Kennivé, Adolf Emmanuel

ID
11423
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11423

Beschrijving

Adof Emmanuel Kennivé was aannemer van bouwwerken, geboren in Wetteren in 1896 en overleden in Gent in 1943. Zoon van Augustinus Kennivé en Maria Cennivé.

Studeerde aan de Academie Teeken- en Bouwkunde in Wetteren, waar hij in het vierde jaar de Eerste Prijs van Uitmuntendheid in Bouwkunde behaalde, op 10 september 1913.

Voerde de bouw van de Villa Wetthra of Villa Den Blakken uit, gelegen op het huidige Provinciedomein, in opdracht van kousenfabrikant Cordonnier, wiens fabriek gelegen was in de Schoolstraat in Wetteren, toen "Diefkens" genoemd.

  • Informatie verkregen van Dora Kennivé, dochter van Adolf Emmanuel Kennivé, juni 2017.


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Provinciaal domein Den Blakken met villa Den Blakken

Wegvoeringstraat 308 (Wetteren)
Het Provinciaal domein Den Blakken omvat de villa Den Blakken, tijdens het interbellum gebouwd in in 1930-1931 naar ontwerp van Adolphe Staatje. Grote villa in cottage- of Normandische stijl met verspringende volumes van één en twee bouwlagen onder zeer steil snijdend schilddak en lagere zadeldaken met verschillende nokhoogtes en diverse dakkapellen. Het provinciaal domein omvat verder enkele thematuinen en arboretum ontworpen door Wim Vidts en een stuifduinengebied als één van de best bewaarde relicten van dergelijke duinen langs de Schelde. Dit duinengebied wordt gekenmerkt door de vele hakhoutstoven en enkele heiderelicten.