Persoon

Vankeerberghen, Raymond

ID
11508
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11508

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art deco

Groenstraat 3 (Leuven)
Deze art-decoburgerwoning maakt deel uit van een ensemble van zes gelijktijdig opgetrokken eengezinswoningen in de Groenstraat van nummers 1 tot en met 11. De huizenrij, die invloeden uit de art deco en het modernisme combineert, werd in 1933 ontworpen door architect Raymond Vankeerberghen in opdracht van de heren Goemans en Stroobants. Hoewel de zes woningen gelijktijdig gebouwd werden en stilistisch zeer grote gelijkenissen vertonen, onderscheiden ze zich van elkaar in de geveluitwerking.


Burgerhuis in art deco

Groenstraat 5 (Leuven)
Deze art-decowoning met erker maakt deel uit van een ensemble van zes gelijktijdig opgetrokken eengezinswoningen in de Groenstraat van nummers 1 tot en met 11. De huizenrij, die invloeden uit de art deco en het modernisme combineert, werd in 1933 ontworpen door architect Raymond Vankeerberghen in opdracht van de heren Goemans en Stroobants. Hoewel de zes woningen gelijktijdig gebouwd werden en stilistisch zeer grote gelijkenissen vertonen, onderscheiden ze zich van elkaar in de geveluitwerking.


Burgerhuis in art-decostijl

Groenstraat 9 (Leuven)
Deze art-decoburgerwoning met gevelbrede, expressieve balkons maakt deel uit van een ensemble van zes gelijktijdig opgetrokken eengezinswoningen in de Groenstraat, van nummers 1 tot en met 11. De huizenrij, die invloeden uit de art deco en het modernisme combineert, werd in 1933 ontworpen door architect Raymond Vankeerberghen in opdracht van de heren Goemans en Stroobants. Hoewel de zes woningen gelijktijdig gebouwd werden en stilistisch zeer grote gelijkenissen vertonen, onderscheiden ze zich van elkaar in de geveluitwerking.


Burgerhuis in art-decostijl

Groenstraat 7 (Leuven)
Deze art-decoburgerwoning met erker maakt deel uit van een ensemble van zes gelijktijdig opgetrokken eengezinswoningen in de Groenstraat, van nummers 1 tot en met 11. De huizenrij, die invloeden uit de art deco en het modernisme combineert, werd in 1933 ontworpen door architect Raymond Vankeerberghen in opdracht van de heren Goemans en Stroobants. Hoewel de zes woningen gelijktijdig gebouwd werden en stilistisch zeer grote gelijkenissen vertonen, onderscheiden ze zich van elkaar in de geveluitwerking.


Burgerhuis in art-decostijl

Groenstraat 11 (Leuven)
Deze art-decoburgerwoning maakt deel uit van een ensemble van zes gelijktijdig opgetrokken eengezinswoningen in de Groenstraat, van nummers 1 tot en met 11. De huizenrij, die invloeden uit de art deco en het modernisme combineert, werd in 1933 ontworpen door architect Raymond Vankeerberghen in opdracht van de heren Goemans en Stroobants. Hoewel de zes woningen gelijktijdig gebouwd werden en stilistisch zeer grote gelijkenissen vertonen, onderscheiden ze zich van elkaar in de geveluitwerking. Deze art-decowoning sluit het ensemble af en heeft de meest expressieve gevel van het geheel.


Burgerwoning in art deco

Groenstraat 1 (Leuven)
Deze art-decoburgerwoning met gevelbrede balkons maakt deel uit van een ensemble van zes gelijktijdig opgetrokken eengezinswoningen in de Groenstraat, bestaande uit de woningen van nummers 1 tot en met 11. De huizenrij, die invloeden uit de art deco en het modernisme combineert, werd in 1933 ontworpen door architect Raymond Vankeerberghen in opdracht van de heren Goemans en Stroobants. Hoewel de zes woningen gelijktijdig gebouwd werden en stilistisch zeer grote gelijkenissen vertonen, onderscheiden ze zich van elkaar in de geveluitwerking.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vankeerberghen [online] https://id.erfgoed.net/personen/11508 (Geraadpleegd op )