Persoon

Heene, Eduard

ID: 11517   URI: https://id.erfgoed.net/personen/11517


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Stadswoning uit het interbellum

Gulden Sporenstraat 61 (Eeklo)
Art-deco-getint rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met zadeldak (pannen), volgens kadasterarchief en bouwvergunning daterend van 1933 en gebouwd door Ed. Heene voor F. Duchêne.


Villa

Nijverheidskaai 15 (Eeklo)
Villaatje, gegelen op de hoek met Nieuwendorpe, volgens de bouwvergunning in het gemeentearchief en het kadasterarchief gebouwd in 1927 voor Leopold Boelens door aannemer Eduard Heene.

Uitvoerder van

Burgerhuis

Visstraat 17 (Eeklo)
Rijwoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, op een gevelsteentje boven de deur gedateerd "anno 1910", links op een plintsteen gesigneerd: "E. Heene / aannemer / Eecloo".


Huis Verbiest

Molenstraat 33 (Eeklo)
Voormalig woonhuis van de familie Verbiest bij fietsenfabriek, "Pola Rijwielen fabriek", (nummer 31). Woonhuis beschermd als monument bij MB van 30.04.2004. Architect Alex Meuleman kreeg van fietsenfabrikant Maurice Verbiest-Verstraete in 1938 de bouwopdracht voor een nieuw woonhuis, een rijhuis in de Molenstraat.


Stadswoning en winkel

Prinsenhofstraat 25-27 (Eeklo)
Ensemble van twee huizen, oorspronkelijk een huis en een winkel, gebouwd in opdracht van de weduwe van August Van Acker en onder leiding van de aannemers René en Edouard Heene in 1903.


Twee interbellumwoningen

Zuidmoerstraat 79-81 (Eeklo)
Twee identieke rijhuizen, volgens het kadasterarchief en bouwvergunning gebouwd in 1937 en uitgevoerd door aannemer E. Heene. Typische interbellumwoningen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.