Persoon

Nisol, Fernand

ID
11520
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11520

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Biljartcafé De Eiktak

Markt 16 (Eeklo)
Hoekhuis met de Lijnendraaierstraat, volgens het kadasterarchief herbouwd in 1899 door de fabrikant G. Baudts die volgens literatuur op de hoekpenant het Sint-Jozefbeeld liet aanbrengen.


Congregatiezaal voor de arbeiders

Kaaistraat 32 (Eeklo)
Katholieke werkmanskring. Voormalige Sint-Jozefkring, vroeger ook "Het Gildenhuis" genoemd, thans wijkcentrum De Kring, gelegen in binnenblok met toegang aan de Kaaistraat 32.


Kerkhof, kapel en ommegang van Sint-Margareta

Kerkplein (Sint-Laureins)
Kerkhof en site van de vroegere kerk. Omhaagd en door leilinden afgeboord kerkhof op rechthoekige plattegrond, toegankelijk via een vernieuwd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes aan de westzijde van het huidige Kerkplein. 19de-eeuwse neogotische kapel met binnenin een 18de-eeuws altaar, afkomstig uit de gesloopte parochiekerk.


Klooster van de minderbroeders

Zuidmoerstraat 158 (Eeklo)
Voormalig "Patersklooster" of nieuw klooster van de minderbroeders-franciscanen, thans "De Waai". In 1897 werd gestart met de bouw van een nieuw klooster in sobere neogotische stijl ontworpen door de Eeklose architect Frans Van Wassenhove en uitgevoerd door aannemer A. Heysse. Eerstesteenlegging op 30 maart 1897, wijding op 4 september 1898.


Stadhuis Eeklo

Markt 34 (Eeklo)
Oud schepenhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl opgetrokken in 1650-1654. Restauratie en uitbreiding met administratieve vleugel en belfort in aangepaste neotraditionele stijl in 1930-1932, naar ontwerp van architect Amand Robert Janssens, uitgevoerd door aannemer Edouard Heene en zonen.

Bewoner van

Huis Fernand Nisol

Molenstraat 54-56 (Eeklo)
Voormalig winkelhuis van beeldhouwer Fernand Nisol (1868-1937), vermoedelijk in kern 18de-eeuwse woning met 19de-eeuwse gevel en rijk uitgewerkte dakkapel uit 1933.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Nisol [online], https://id.erfgoed.net/personen/11520 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.