Persoon

Osterrath, Joseph jr.

ID
11599
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11599

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Decanale kerk Sint-Laurentius

Kerkstraat 1 (Hamont-Achel)
Zogenaamde Kathedraal van het noorden, genoemd naar Sint-Laurentius, waarvoor men in Hamont op bedevaart kwam. De huidige kerk werd gebouwd in 1903-04 naar ontwerp van architecten J. Cuypers en J. Stuyt.


Klooster- en scholencomplex van de zusters van de Heilige Jozef van Calasanz

Markt 19 (Vorselaar)
Congregatie ontstaan in 1820; priester en ex-jezuïet Lodewijk Vincent Donche en gravin Regina van de Werve-della Faille namen toen het initiatief tot stichting van een meisjesschool en van een klooster voor zusters die zich met het onderwijs bezig hielden.


Parochiekerk Heilig Hart wijk Durmen

Durmen zonder nummer (Zele)
Een moderne kerk vervangt de in 1975 gesloopte neogotische kerk van Durmen. De nieuwe kerk werd ingewijd op 4 juli 1976. Eind 2006 werd een torenuurwerk en een kleine beiaard met twaalf klokjes toegevoegd aan de half vrijstaande campanile rechts van het kerkgebouw.


Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkstraat zonder nummer (Vilvoorde)
Georiënteerde neogotische kerk met basilicale opstand opgericht in 1900-1901 naar ontwerp van de Schaarbeekse architect Alexander Sluys.


Parochiekerk Sint-Mauritius

Markt 1A (Bilzen)
De oudste kerk op deze plaats was een houten zaalkerkje uit circa de 8ste of de 9de eeuw. Het werd later versteend door middel van een kernwerk van onbewerkte silexblokken, Romeinse tegulae of dakpannen, en brokken ijzerzandsteen, en voorzien van een parement van silexblokken.


Parochiekerk Sint-Michiel

Hoogstraat zonder nummer (Bree)
De Sint-Michielskerk behoorde aan het Sint-Bartholomeuskapittel van Luik, dat begever en tiendheffer was. De oorspronkelijke kerk werd waarschijnlijk gesticht door de graven van Loon. Deze kerk kwam in het bezit van gravin Ermengardis, en behoorde bij haar schenking aan het kapittel.


Parochiekerk Sint-Stefanus

Weerstandsplein zonder nummer (Sint-Pieters-Leeuw)
West-oost-georiënteerde kerk met neoromaanse reminiscenties uit de late jaren 1930, naar ontwerp van pater Leo Vendelmans.

Uitvoerder van

Parochiekerk Christus-Koning

Duinenlaan 2 (Genk)
Kruiskerk van gele baksteen met verwerking van arduin, in 1935-1936 door architect Voutquenne gebouwd.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Osterrath [online] https://id.erfgoed.net/personen/11599 (Geraadpleegd op )