Persoon

Nuyens, René

ID
11602
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11602

Beschrijving

Over de lokale architect René Nuyens is weinig geweten. Hij was met zekerheid actief tussen 1935 en 1959, en is in de Antwerpse bouwdossiers vooral geboekstaafd als architect van verbouwingswerken. Aanvankelijk was hij gevestigd aan de Merksemse Rustoordstraat 16, later verhuisde hij zijn praktijk naar zijn nieuwe woning aan de Bredabaan 856, volgens bouwaanvraag uit 1951 naar een eigen, uitgesproken conventioneel ontwerp.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art deco

Du Chastellei 51 (Antwerpen)
Ruim burgerhuis met bureel, in een stijl die de art deco verzoent met een baksteenmodernisme, naar een ontwerp uit 1935 van René Nuyens voor opdrachtgever Jan Pauwels, toen wonende op de Molenlei 52 in Merksem.


Modernistisch hoekpand

Bredabaan 664 (Antwerpen)
In 1935 laat Frans Pel deze modernistische meergezinswoning bouwen op de hoek met de Dokter Maurice Timmermanslaan. Het vooruitstrevende gevelontwerp steunt op het contrast tussen de verticaliserende, zeer markante afgeronde hoek- en ingangstravee, met de uitgesproken horizontaliserende vensterregisters.


Samenstel in beaux-artsstijl

Koninklijkelaan 54-56 (Antwerpen)
Geheel in beaux-artsstijl gevormd door twee burgerhuizen in halfopen bebouwing, oorspronkelijk met kantoren en een werkplaats, naar een ontwerp uit eind 1921, uitgevoerd in 1922. Opdrachtgever was de ondernemer J. Janssens.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Nuyens [online] https://id.erfgoed.net/personen/11602 (Geraadpleegd op )