Persoon

Sels, Romain

ID
11604
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11604

Beschrijving

Romain Sels, architect, is geboren te Deurne op 05.05.1928 en overleed te Deurne op 28.08.2007. Hij was de zoon van architect Jan Sels. In Deurne was hij in 1961 een van de vijf architecten die het Gemeentelijk Moederhuis, nu Woon- en zorgcentrum Europasquare, ontwierp. Ook zijn vader werkte mee aan dit project. Romain Sels werkte samen met zijn vader Jan Sels, vanop het adres Jozef Verbovenlei 91. In 1971 verhuisde Romain Sels zijn kantoor naar de Boekenberglei 193; zijn vader was toen al op pensioen.

Romain Sels tekende eveneens de serviceflats met dienstencentrum Kerkeveld, Sint-Fredegandusstraat Deurne, de Residentie Ravelsberg in Deurne Zuid, en het eerste deel van Dorp Fabiola in Deurne. In Schoten zou hij naar verluidt ook het gemeentelijk zwembad hebben ontworpen.

  • Informatie verkregen door Marcel Windey en Jorden Sels, 30 november 2017.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Sculptuur bij woonzorgcentrum

Ruggeveldlaan 26 (Antwerpen)
Vrijstaand gebeeldhouwd fries ontworpen en uitgevoerd door Aimé De Martelaere tussen circa 1961 en 1964, gesigneerd links onder. Het kunstwerk maakte oorspronkelijk deel uit van de Gemeentelijke Materniteit, naar ontwerp uit 1957 gerealiseerd door G. Aernouts, J. Aerts, J.R. Bossaerts, J. Sels en zoon.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sels [online], https://id.erfgoed.net/personen/11604 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.