Collectief

J. Van Riel & Ed. Ceurvorst

ID
11631
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11631

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Appartementsgebouw met architectenkantoor van Alfred Portielje

Korte Lozanastraat 5 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in beaux-artsstijl, voor eigen rekening gebouwd door de architect Alfred Portielje, naar een ontwerp uit 1923. Op de gelijkvloerse verdieping vestigde Portielje zijn architectenkantoor, dat hier vermoedelijk gehuisvest bleef tot het einde van de loopbaan midden jaren 1950.


Appartementsgebouw Philea

Helenalei 19 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl naar een ontwerp door de architect Alfons Francken, gebouwd in opdracht van R. Vandenhaute. Waar de bouwplannen die met de bouwaanvraag werden ingediend op 1 februari 1920 zijn gedateerd, werkte Francken vermoedelijk al in 1919 en wellicht zelfs sinds 1914 aan het ontwerp.


Appartementsgebouwen Cyclops, Vulcan en Titan

Helenalei 18-22, 16A (Antwerpen)
Complex van drie appartementsgebouw in art-decostijl naar een ontwerp door de architect Alfons Francken, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemers-vennoten Jacques Van Riel en Ed. Ceurvorst. Waar het complex in 1921 als één geheel werd ontwerpen, kwamen de gebouwen een na een tot stand in 1921, 1922 en 1923.


British Dominions House

Meir 12 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in beaux-artsstijl van de verzekeringsmaatschappij Eagle, Star & British Dominions Insurance Company Ltd., naar een ontwerp door de architecten Alfred Portielje en M. Peeters uit 1923.


Lagere Meisjesschool 9

Lamorinièrestraat 93 (Antwerpen)
Lagere school met onderwijzerswoning en turnzaal, door de stad Antwerpen gepland als lagere jongensschool, maar vermoedelijk in gebruik genomen als Lagere Meisjesschool 9. Stadsbouwmeester Pieter Dens tekende in 1875 het ontwerp.


Pakhuis B.M. Spiers & Son

Lange Schipperskapelstraat 1-3 (Antwerpen)
Pakhuis in zakelijke art-decostijl, naar een ontwerp door de architect Jan Jacobs uit 1924. Opdrachtgever was de firma B.M. Spiers & Son, een fruitimporteur en -handelaar (citrusvruchten, bananen, fruitconserven) opgericht in 1832, die voorheen opereerde onder de benaming Fruit Brokers Company Spiers & White. Aannemer J. Van Riel & Ed. Ceurvorst voerde de werken uit.


Provinciale landbouw- en huishoudschool

Turnhoutsebaan 250 (Antwerpen)
De oudste vleugel en het pluimvee- en bijenpaviljoenen, zijn ontwerpen van Pol Berger opgericht in 1923-24, in de jaren 1950 aangevuld met een nieuwe vleugel van Leon Van Santvoort.


Sociaal woonblok van de stad Antwerpen

Boomgaardstraat 249-251, Stanleystraat 39-41 (Antwerpen)
Sociaal woonblok op de hoek van Stanleystraat en Boomgaardstraat, naar een ontwerp door stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke uit 1921, voltooid in 1924. Het complex maakt deel uit van een groep van zes sociale woonblokken van een gelijkaardig type, die tijdens de eerste helft van de jaren 1920 in eigen beheer door de stad Antwerpen werden opgetrokken.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: J. Van Riel & Ed. Ceurvorst [online], https://id.erfgoed.net/personen/11631 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.