Persoon

Verbaendert, Louis

ID
11673
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11673

Beschrijving

  • Mondelinge informatie verkregen van G. en K. Van Gorp, kleindochter en achterkleinzoon van Louis Verbaendert (22 februari 2018).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art deco

Sint-Lutgardisstraat 40 (Antwerpen)
Burgerwoning in een beheerste art-decostijl met eigenzinnig geĆÆnterpreteerde neotraditionele en art-nouveau-elementen, in 1932 ontworpen voor de aan de nabijgelegen Van Praetlei 9 gevestigde bouwheer August Vochten. Het goedgekeurde ontwerpplan is ondertekend door bouwkundige L. Verbaendert.


Burgerhuis in neotraditionele stijl

Sint-Bartholomeusstraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis met achterliggende werkplaats in neotraditionele stijl, gebouwd omstreeks 1931 naar een ontwerp van de Merksemse steenkapper, beeldhouwer, bouwkundige en veelzijdig ontwerper Louis Verbaendert (1896-1977). De opdrachtgever was aannemer Charles (Karel) Adriaenssens.


Burgerhuis Sneeuwklokje

Du Chastellei 33 (Antwerpen)
Burgerhuis Sneeuwklokje (zie gevelsteen) in art-decostijl met elementen uit de cottagestijl, opgetrokken voor Lena Demets die woonde aan de Terlindenhofstraat 150 in Merksem. Het in 1932 goedgekeurde ontwerpplan is ondertekend door bouwkundige L. Verbaendert.


Neotraditionele gevelwand

Sint-Bartholomeusstraat 1-37 (Antwerpen)
Deze huizenrij in de Sint-Bartholomeusstraat 1 tot 37 vormt een homogeen interbellumensemble bestaande uit burgerhuizen, meergezinswoningen en een feestzaal, opgetrokken in voornamelijk historiserende bouwstijlen, afgewisseld met een aantal gevels in een meer contemporaine art deco of modernistische stijl. De overwegend neotraditionele gevelrij vormt een passend historiserend kader voor de Sint-Bartholomeuskerk en de pastorie, gebouwen die het historische centrum vormen van Merksem.