Persoon

Guffens, Godfried

ID
11719
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11719

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Belfort-Lakenhal

Grote Markt 34, Sint-Maartensplein 1-3 (Ieper)
Het voorheen commerciële en administratieve complex tussen Grote Markt en Sint-Maartensplein - het voormalige kerkhof en kerk - biedt een unieke en geïntegreerde combinatie van Belfort-Lakenhal en bovendien Stadhuis.


Institut Saint Ignace

Korte Nieuwstraat 33 (Antwerpen)
Beroeps- en handelsschool met kapel in neoclassicistische stijl uit 1852-1858, opgetrokken door de jezuïeten op terreinen aansluitend bij de Sint-Carolus Borromeuskerk. De eclectische schoolvleugel door August Cols en Alfried Defever, kwam in twee fasen tot stand in 1901 en 1904.


Meisjesschool Onze-Lieve-Vrouw Presentatie

Plezantstraat 135 (Sint-Niklaas)
Door de gestadige aangroei van de schoolbevolking breidde de school uit tot een complex geheel met verschillende vleugels van drie bouwlagen rond rechthoekige binnenkoeren. Vermeldenswaardige gebouwen: hoofdgebouw, kapel, tuinpaviljoen, huishoudschool en handelsschool.


Muurschilderingen Sint-Quintinuskathedraal

Vismarkt zonder nummer (Hasselt)
Op de noordwestelijke vieringpijler in het schip, bevinden zich de afbeeldingen van de Heilige Cornelius en Antonius. Op de tweede zuil aan de zuidkant, is de martelares Heilige Lucia voorgesteld.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Bijstand der Christenen

Onze-Lieve-Vrouwplein 33 (Sint-Niklaas)
Niet georiënteerde driebeukige kruiskerk in neoromaanse stijl, na een uitgebreide reeks voorontwerpen, uiteindelijk op 25 november 1841 aangevat naar ontwerp van de Gentse architect Louis Roelandt.


Parochiekerk Sint-Joris

Mechelseplein 22 (Antwerpen)
In de 13de eeuw was er op deze plaats reeds sprake van een Sint-Joriskapel, vergroot tot kerk in het tweede kwart van de 14de eeuw, circa 1500 grotendeels herbouwd en in 1799-1800 gesloopt. Met de bouw van de nieuwe kerk werd begonnen eind 1847 naar ontwerp van Léon Pierre Suys, de inwijding greep plaats op 5 september 1853. Voltooid door Heliodore Leclef tussen 1857 en 1874.


Parochiekerk Sint-Trudo

Kerkplein zonder nummer (Hechtel-Eksel)
Laatgotisch georiënteerd bedehuis met latere aanpassingen, gelegen in het centrum van de dorpskern, vrijstaand en omgeven door een grasplein en parkeerplaatsen, in plaats van het vroegere kerkhof.


Parochiekerk Sint-Ursula

Kerkplein 31 (Lanaken)
Neogotische kruisbasiliek, gebouwd in 1860-1864 onder leiding van architect H. Jaminé.


Stadhuis van Kortrijk

Grote Markt 54 (Kortrijk)
Huidig gebouwencomplex in verschillende fases tot stand gekomen en gegroepeerd rond twee binnenkoeren (bijhorend grondplan, cf. bijlage 1, figuur 5). Het complex wordt heden begrensd door de Grote Markt (ten zuiden), de Rijselsestraat (ten zuiden), de Leiestraat (ten oosten) en de Papenstraat (ten westen).Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Guffens [online] https://id.erfgoed.net/personen/11719 (Geraadpleegd op )