Persoon

Van Damme, Gustaaf

ID
11723
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11723

Beschrijving

Aannemer Gustaaf Van Damme was eigenaar van een industrieterrein aan de Deurnsebaan in Merksem en had er zeker vanaf 1917 een mortelmolen en magazijn voor bouwmaterialen exploiteerde. Zijn woonhuis bouwde hij aan straatzijde op nummer 40A in 1923.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Deurnsebaan 40A (Antwerpen)
Burgerhuis in een bescheiden beaux-artsstijl, in 1923 gebouwd voor aannemer Gustaaf Van Damme, eigenaar van het achterliggende industrieterrein die er zeker vanaf 1917 een mortelmolen en magazijn voor bouwmaterialen exploiteerde. Aangenomen kan worden dat hij zelf instond voor de uitvoering en mogelijk ook voor het ontwerp van het burgerhuis.

Opdrachtgever van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Deurnsebaan 40A (Antwerpen)
Burgerhuis in een bescheiden beaux-artsstijl, in 1923 gebouwd voor aannemer Gustaaf Van Damme, eigenaar van het achterliggende industrieterrein die er zeker vanaf 1917 een mortelmolen en magazijn voor bouwmaterialen exploiteerde. Aangenomen kan worden dat hij zelf instond voor de uitvoering en mogelijk ook voor het ontwerp van het burgerhuis.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Damme [online], https://id.erfgoed.net/personen/11723 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.