Persoon

De Groeve, Dirk

ID
11816
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11816

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Borstbeeld Frans Ramon Boschvogel

Engelstraat (Zedelgem)
Bronzen borstbeeld van Frans Ramon Boschvogel op de hoek met de P. Mervilliestraat, ongeveer op de plaats van zijn ouderlijke woning. Hij was letterkundige (1902-1994) wonend en werkend in Aartrijke (zie Eernegemsestraat). Het beeld uit 2003, ontworpen door A. De Craene en in brons gegoten door bronsgieter Dirk De Groeve (Nevele), staat op een hoge, vierkante sokkel in blauwe hardsteen.


Sint-Janshospitaal - Kruisweg met Calvariegroep

Mariastraat 38 (Brugge)
Kruisweg met calvariegroep, gelegen in de noordoostelijke hoek van de hospitaalsite en aangebracht tegen bakstenen tuinmuur van Goezeputstraat. Grafmonumenten in classicistische stijl met witmarmeren grafplaten voor de hospitaalzusters in 1762 opgericht op het toenmalige kerkhof. Steenhouwersmerken verwijzen naar P.C. Trigalet. In 1792 werden witmarmeren kruiswegtaferelen naar ontwerp van steenhouwer S. Siersack en een calvariegroep toegevoegd. Sinds de 19de eeuw verplaatst naar de huidige locatie en omstreeks 1981-1991 gerestaureerd en heraangelegd. Bij de restauratie werden kopieën toegevoegd van zes verdwenen platen geïnspireerd op bestaande naar ontwerp van beeldhouwer P. Goetinck, van de zandstenen beelden van Johannes en Maria naar ontwerp van beeldhouwer J. Franck, en werd een bronzen Christusbeeld door D. De Groeve vervaardigd naar oorspronkelijk houten model.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Groeve [online], https://id.erfgoed.net/personen/11816 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.