Persoon

Van Roelen, Florent

ID
11819
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11819

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Bavo

Kerklaan (Asse)
Laatgotische kerk, gebouwd in de periode 1659-1662 en gelegen op een hoogte en omgeven door een ommuurd kerkhof, sinds 1937 buiten gebruik. De kerk werd beschermd als monument, de omgeving met kerkhof en omheiningsmuur als landschap.


Parochiekerk Sint-Laurentius en Sint-Gorik met omringend kerkhof

Gemeenteplein 24 (Meise)
De georiƫnteerde longitudinale kruiskerk, waarvan de ingebouwde vroeggotische toren opklimt tot de 13de eeuw, is gelegen op een hoogte ten westen van het Gemeenteplein, waardoor het dominerende effect in de dorpskern vergroot wordt.


Parochiekerk Sint-Niklaas

Gemeenteplein 12 (Liedekerke)
Driebeukige kruisbasiliek in neogotische stijl gedateerd 1903 met laat-gotische westertoren in regelmatig zandsteenverband gedateerd 1656, ontworpen door architect Florent Van Roelen en uitgevoerd door aannemer Leonard Verstraete.


Pastorie van de Sint-Laurentiusparochie, later Godshuis

Godshuisstraat (Meise)
Het zogenaamde godshuis, bestaande uit twee tegen elkaar gebouwde parallelle vleugels in traditionele bak- en zandsteenstijl, respectievelijk van 1660 (of 1662) en 1773, was in oorsprong de pastorie van de Sint-Laurentiusparochie die afhankelijk was van de abdij van Dielegem.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Roelen [online], https://id.erfgoed.net/personen/11819 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.