Persoon

Van Glabbeek, François

ID
11842
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11842

Beschrijving

François Van Glabbeek, metselaar van beroep, emigreerde in 1855 vanuit zijn geboorteplaats Bergeijk (Noord-Brabant, Nederland) naar België, was eerst gevestigd in Turnhout en vanaf 1860 in Antwerpen. Hij huwde drie maal en kreeg tien kinderen, alle geboren te Anwerpen tussen 1866 en 1884. Vader de van aannemer-architect Paul Van Glabbeek.

  • Stadsarchief Antwerpen, vreemdelingendossier 481#16957.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Hofstraat 13 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1879 als eigen woning opgetrokken door meester-metser François Van Glabbeek.


Den Robijn

Zwartzustersstraat 24 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


Hoekhuis met traditionele kern

Jan Blomstraat 2 (Antwerpen)
Traditioneel hoekhuis van Jan Blomstraat en Tempelstraat, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw.


In de dry Croonckens en de Distelblomme

Zwartzustersstraat 28-30 (Antwerpen)
Twee traditionele diephuizen met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de eeuw.


Traditioneel diephuis

Stoelstraat 8 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met getrapt dakvenster van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.

Opdrachtgever van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Hofstraat 13 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1879 als eigen woning opgetrokken door meester-metser François Van Glabbeek.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Glabbeek [online] https://id.erfgoed.net/personen/11842 (Geraadpleegd op )