Persoon

Schillemans, Julien

ID
1186
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1186

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Julien Schillemans

Van Steenlandstraat 88 (Antwerpen)
Modernistisch burgerhuis, gebouwd als architectenwoning voor de visionaire en utopische architect Julien Schillemans naar een eigen ontwerp uit 1930. Oorspronkelijk waren vier bijkomende bouwlagen met appartementen voorzien, maar deze werden nooit uitgevoerd. Het is opgetrokken op een perceel doorsneden door de grens tussen de districten Borgerhout en Deurne. Hoewel het ontwerp nooit volledig gerealiseerd geraakte en het woonhuis later verschillende aanpassingen onderging, vormt het één van de zeldzaam bewaarde relicten van zijn in eigen naam ontworpen gebouwde oeuvre.


Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beukenlaan 20 (Antwerpen)
Kapel in neogotische stijl gewijd aan de Heilige Maagd Maria Middelares van alle Genaden, naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1932, volgens de gevelsteen opgetrokken in 1933. Initiatiefnemers waren de erfgenamen van René-Jacques della Faille de Waerloos.


Woonhuis met atelier Lode Vleeshouwers en Angèle Simonart

Distelvinklei 9 (Schoten)
Vrijstaande villa met atelier van één bouwlaag onder plat dak met witbepleisterde gevels gebouwd in drie fasen naar ontwerp van architect Julien Schillemans, 1906-1943.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Schillemans [online] https://id.erfgoed.net/personen/1186 (Geraadpleegd op )