Persoon

Louël, Hubert

ID
11870
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11870

Beschrijving

In het oeuvre van Louël uit de jaren dertig zien we behalve art deco ook modernistische burgerwoningen terugkomen, die zowel elementen van de nieuwe zakelijkheid, als van de bootstijl bevatten.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Land van Waaslaan 147 (Gent)
Deze burgerwoning in sobere art-decostijl werd in 1929 ontworpen door architect Hubert Louël, die in de Nieuwpoortstraat 6 in Gent woonde. De burgerwoning telt drie bouwlagen onder een zadeldak met de nok parallel met de straat. De lijstgevel is ingedeeld in een smalle deurtravee, met links daarvan een brede venstertravee.


Herenhuis

Oosteinde 18 (Lochristi)
Herenhuis met omringend park. Breedhuis met symmetrische dubbelhuisopstand, van twee bouwlagen en vijf traveeën onder steil schilddak, gebouwd tussen 1744 en 1778 en hersteld met lichte aanpassingen in 1947 door architect Louël.


Modernistisch burgerhuis

Hofstraat 62 (Gent)
Dit burgerhuis in modernistische stijl werd in 1930 ontworpen door architect Hubert Louël. De opdrachtgever was Victor Hoste. De rijwoning is twee traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een pannen zadeldak, voorzien van een sobere bakstenen lijstgevel.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Louël [online] https://id.erfgoed.net/personen/11870 (Geraadpleegd op )