Persoon

Petermans, Abdon

ID
12087
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12087

Beschrijving

Abdon Petermans was architect in Jeuk (Gingelom) bij Sint-Truiden en vanaf 1938 briefwisselend lid van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, in de Commissie Landschappen. Over zijn oeuvre is  amper iets bekend. De inventaris van het bouwkundig erfgoed in Wallonië vermeldt een villa met modernistische inslag in Corswarem (Korsworm), tot 1963 behorend tot de provincie Limburg. Deze is volgens de huidige eigenaar gebouwd naar een ontwerp uit 1938 in opdracht van de heer Schoffeniels. Uit zijn naoorlogse carrière dateert de villa Van Marsenille in Heverlee, ontworpen in 1955.

C.D. s.d.: Rue E. Muselle 37, Berloz (Corswarem), Inventaire du patrimoine immobilier culturel [online] (geraadpleegd op 8 december 2021).

Auteurs: Elsen, Liedewij; Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Villa in regionalistische stijl

Kardinaal Mercierlaan 93 (Leuven)
De villa werd opgetrokken in regionalistische stijl volgens een bouwaanvraag uit 1955, naar het ontwerp van de Limburgse architect Abdon Petermans. De opdrachtgever was Frans Van Marsenille.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Petermans [online], https://id.erfgoed.net/personen/12087 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.