Beeldhouwer, tevens directeur van de stedelijke academie te Brugge.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Zannekinstraat 16 (Diksmuide)
Georiënteerd bedehuis te midden van een kerkhof, afgezoomd met knotlindes en aan oostelijke, zuidelijke en westelijke zijde omringd door een muur. Bewaarde arduinen grafmonumenten met neogotische inslag uit het einde van de 19de eeuw of het begin van de 20ste eeuw. Tevens bewaarde ijzeren kruisen. In de oksel van zuidbeuk en de hallenkerk: calvarie onder leien luifel, afgesloten door smeed)ijzeren hek.
Ieperstraat (Zonnebeke)
Enig voorbeeld in de West-Vlaamse frontstreek van een heropgebouwde kerk getuigend van een modernistische aanpak, naar ontwerp van architect Huib Hoste van 1921; voltooid in 1924 en beschouwd als de eerste moderne kerk in België. Een in wezen traditioneel kerktype, echter aangepast door een zichtbare toepassing van nieuwe materialen en technieken, zie betonnen overspanning, een verregaande versobering van de ruimtegeleding en een voorzichtige introductie van nieuwe decoratieve patronen.
Kapucijnenstraat 7 (Herentals)
Neogotische kloosterkerk van 1896-1897 naar ontwerp van J. Van den Plas; aansluitend kloostervleugel van 1934-1935 naar ontwerp van J. Goeyvaerts.
Kartuizerinnenstraat (Brugge)
Deze sobere, neoclassicistische triomfboog is opgetrokken in 1929-1930 als eerbetoon voor de slachtoffers van de Grote Oorlog. Het ontwerp - ook van het beeldhouwwerk - is van de hand van de Brugse kunstenaar J. Fonteyne.
Oostendse Steenweg (Brugge)
De huidige kapel is van 1932 naar ontwerp van de Brugse architect Luc Viérin. Vrij eenvoudig opgebouwd bakstenen volume met op de hoek een uitspringend volume opgevat als balkon voor de zegening met het Heilig Sacrament na de bedevaart. Bekronend smeedijzeren kruis naar ontwerp van J. Fonteyne (Brugge).