Persoon

Pepers, Pieter sr.

ID
1213
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1213

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.


Kasteeldomein van Loppem

Steenbrugsestraat 22, 26-28, 26A-B (Zedelgem)
Omgracht, neogotisch kasteel van 1858-1863 in een park met vijver, doolhof, poortgebouw met brug, stallingen, koetshuizen, manege, klein paviljoen ongeveer uit dezelfde periode van het kasteel. Hoeve en achthoekig tuinpaviljoen daterend uit de tijd van het vroegere 18de-eeuws landhuis. Tuinierswoning van 1910 en bibliotheek van 1949. De parkaanleg dateert uit dezelfde periode als het kasteel, het doolhof van circa 1873.


Nepomucenusbrug

Dijver, Rozenhoedkaai, Wollestraat (Brugge)
De Nepomucenusbrug verbindt de Wolle- met de Eeckhoutstraat en verbindt de Reie met de rei, zogenaamd de Dijver.


Parochiekerk Sint-Michiels

Sint-Michielsplein 30 (Gent)
In 1440 werd de bouw van de huidige Sint-Michielskerk begonnen waarbij aanvankelijk het oude vroeggotische koor behouden werd. Laatgotische basiliek in Brabantse stijl met plattegrond in de vorm van een Latijns kruis, driebeukig schip van vijf traveeën met vijf zijkapellen; portaal met breedte van middenbeuk en anderhalf travee diep tussen de eerste twee traveeën vormt de benedenruimte van de ingebouwde vierkante westtoren.


Waterpomp

Eiermarkt (Brugge)
Verkeersvrij pleingedeelte gedomineerd door horecafunctie zie onder meer verbouwde begane gronden. Bestrating met arduinen tegels en kasseien.


Thema's

Ontwerper van

Eiermarkt

Koningin Astridpark

Wollestraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Pepers [online], https://id.erfgoed.net/personen/1213 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.