Eekhoutstraat 42 (Brugge) Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit 16de-17de eeuw. Tot het inbrengen van de bewaarde deur in de linker traveee vormde het één pand met nummer 44. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1994-1996 naar ontwerp van architect Vandewalle (Brugge).
Moerstraat 126 (Brugge) Diephuis van één + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde beschilderde bakstenen tuitgevel op bepleisterde plint, uit de 18de eeuw. In 1993-1994 gerestaureerd naar ontwerp van architect B. Vandewalle (Brugge).
Sint-Jakobsplein 1 (Brugge) Het deels vrijstaande, neogotische pand is opgetrokken in 1893, wellicht naar een ontwerp onder leiding van architect L. Delacenserie of C. De Wulf. Het werd gebruikt als vergader- en archiefruimte van de kerkfabriek van de Sint-Jakobsparochie. De ligging van dit pand aan de rand van het Sint-Jakobsplein verleent het huis een uitzonderlijk en beeldbepalend karakter. In 1904 is naast het huis een natuurstenen gedenkteken opgericht naar een ontwerp van architect A. De Pauw ter gelegenheid van de vijftigjarige verjaardag van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis. Het neogotische gebouw, opgetrokken in 1892-1893, werd oorspronkelijk gebruikt voor de vergaderingen en de archieven van de kerkfabriek van de Sint-Jakobsparochie. Het plan voor dit prestigieuze huis voor de armendis bleef bewaard maar werd niet ondertekend. "Kunstige Herstellling" van 1990-1992 naar een ontwerp van de Brugse ar
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vandewalle [online], https://id.erfgoed.net/personen/1214 (geraadpleegd op ).