Persoon

Dhaeyer, Georges

ID
12140
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12140

Beschrijving

Vader van architect Paul Dhaeyer.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

College Eucharistisch Hart

Rouwmoer 7 (Essen)
Neogotisch complex met klooster, schoolgebouwen en kerk, van 1906 en naar ontwerp van architect Georges Dhaeyer.


Kasteel 's Gravenkasteel

Lippelodorp 4 (Puurs-Sint-Amands)
Omgracht kasteeltje in neo-Vlaamserenaissance-stijl met voorgevel van vijf traveeën onder schilddak en hoektoren met octogonale spits, opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw.


Parochiekerk Sint-Stefanus

Brussegemplein zonder nummer (Merchtem)
De parochiekerk Sint-Stefanus is een gotisch kerkgebouw, waarvan de oudste bewaarde kern opklimt tot de 16de eeuw, namelijk het koor en het transept. Omstreeks 1905-1906 werd de kerk ingrijpend aangepast en vergroot naar ontwerp van architect Georges Dhaeyer. De kerk is gebouwd op een helling ten opzichte van de Brussegemkerkstraat, die afgebakend wordt door een zandstenen keermuur, en wordt omringd door een heden vergroend kerkhof.


Sint-Antoniuskapel

Kasteeldreef zonder nummer (Brakel)
Opvallende kapel hoog gelegen ten opzichte van het straatniveau. Huidige eenbeukige neogotische wegkapel van drie traveeën toegewijd aan Sint-Antonius abt gebouwd, ter vervanging van oudere kapel, naar ontwerp van van architect G. d'Haeyer van 1901. Calvarie van 1908 met gepolychromeerde stenen beeldengroep, uitgevoerd door L. Blanchaert en opgesteld op het ronde voorpleintje van de kapel als één van zeven staties van Onze-Lieve-Vrouw van zeven Weeën.


Tramstation De Haan

Nieuwe Rijksweg 1 (De Haan)
Het tramstationnetje langs de Nieuwe Rijksweg moet gesitueerd worden in de periode 1875-1914 waarin de eerste ontwikkeling van de Belgische kusttram plaatsvindt.


Thema's

Ontwerper van

Klemskerke


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Dhaeyer [online], https://id.erfgoed.net/personen/12140 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.