Collectief

Migom en Ramont

ID
12161
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12161

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kasteel van baron Braun

D'Haenestraat 71 (Destelbergen)
Ruim kasteeldomein gesitueerd op de hoek met de Haagstraat en oostwaarts grenzend aan Wetteren. Midden op het domein, ligt een kleiner en ouder kasteeltje, een voormalige omgrachte buitenplaats met vroegere aanhorigheden aan de straat. Imposant bak- en natuurstenen kasteel in neorenaissance-stijl, gebouwd in 1881. Rechthoekig onderkelderd kasteel van twee verdiepingen en zeven traveeën met vierkante toren van vier verdiepingen.


Neoclassicistisch hoekhuis

Predikherenlei 13 (Gent)
Neoclassicistisch hoekhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met omlopende hardstenen sokkel met getraliede keldergaten.

Uitvoerder van

Gemeentehuis Wetteren

Markt 1 (Wetteren)
Het voorontwerp voor het gemeentehuis en vredegerecht is van de Gentse architect Ferdinand De Noyette. Door zijn overlijden kort nadien diende zijn broer, architect Modeste De Noyette, de definitieve plannen in. In 1873 was het bouwwerk klaar. Het gemeentehuis met duidelijk stedelijke allure werd gerealiseerd in een classiciserende eclectische stijl met voornamelijk neobarokke elementen en een opmerkelijk neoclassicistisch interieur.