Persoon

Vereycken, Edouard

ID
1217
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1217

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Nachtegalenpark

Beukenlaan zonder nummer, zonder nummer, Middelheimlaan zonder nummer (Antwerpen)
De drie domeinen Vogelzang, Middelheim en Den Brandt, die in oorsprong respectievelijk teruggaan tot de 13de en 14de eeuw, vormen samen het Nachtegalenpark. Dit park van circa 90 hectare is een goed bewaard voorbeeld van een parkaanleg uit de 19de eeuw en vormt een groen geheel binnen een verder sterk verstedelijkte omgeving.


Nachtegalenpark

Beukenlaan, Floraliënlaan, Middelheimlaan (Antwerpen)
Parkgebied bestaande uit de parken van drie domeinen: Middelheim, het goed Den Brandt en het vroegere Kasteel Vogelenzang.


Oorlogsmonument gesneuvelden 7de linie

Gerard Le Grellelaan zonder nummer (Antwerpen)
Op het grasperk tussen de dienstgebouwen van het voormalige kasteel Vogelenzang bevindt zich het monument der gesneuvelden van de 7de linie van de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van architect Antoon De Mol en beeldhouwer Edouard Vereycken.


Oorlogsmonument Zandhoven

Amelbergastraat zonder nummer (Zandhoven)
Gedenksteen van Antoon De Mol en Edouard Vereycken in geometrische stijl, bestaande uit een Heilig Hartbeeld op sokkel geflankeerd door twee wakende soldaten.


Oorlogsmonument Zwijndrecht

Dorp West zonder nummer (Zwijndrecht)
Geometrisch opgevat hardstenen monument voor de gesneuvelden van beide wereldoorlogen, met bronzen bas-reliëfs.


Provinciaal Gedenkteken voor Limburgers gestorven voor het Vaderland

Kolonel Dusartplein zonder nummer (Hasselt)
Het oorlogsmonument werd rond 1920 ontworpen door architect Jan van Asperen en beeldhouwer Edouard Vereycken om de feiten en slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en bij uitbreiding van de Tweede Wereldoorlog te gedenken.


Standbeeld voor het 7de Linieregiment

Brugse Steenweg zonder nummer (Nieuwpoort)
Het gedenkteken wil herinneren aan de deelname van het Belgische 7de Linieregiment aan de Slag aan de IJzer, in de periode 17-23 oktober 1914 en aan de gevechten bij Lombardsijde op 4 november 1914.


Thema's

Ontwerper van

Molenvest


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vereycken [online] https://id.erfgoed.net/personen/1217 (Geraadpleegd op )