Collectief

Gebroeders Vermeulen

ID
12170
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12170

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Koninklijkelaan 30 (Antwerpen)
Het burgerhuis in beaux-artsstijl is in 1923 gebouwd in opdracht van de autohandelaar August (Gust) Vermeulen. Uitvoerder van de werken was de aannemer François Vermeulen die vermoedelijk ook het ontwerp leverde.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Koninklijkelaan 80 (Antwerpen)
Het burgerhuis in beaux-artsstijl is in 1925 gebouwd in opdracht van de bediende Henri Vervoort. Uitvoerder van de werken was de aannemer François Vermeulen die vermoedelijk ook het ontwerp leverde.


Garage Permeke

De Coninckplein 26 (Antwerpen)
Garage in art-decostijl opgetrokken in opdracht van Oscar Permeke en August (Gust) Vermeulen, naar een ontwerp door de aannemers Gebroeders Vermeulen uit 1926. Het betrof de aanpassing van een bestaand garagecomplex, waarvan de voorbouw werd heropgebouwd. Gesloopt.


Meergezinswoning in art deco

Koninklijkelaan 82 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-decostijl opgetrokken in opdracht van de aannemer Louis Vermeulen, naar een ontwerp uit eind 1928. De werken werden in de loop van 1929 uitgevoerd door het aannemersbedrijf Gebroeders Vermeulen, dat ook instond voor de bouwplannen.

Uitvoerder van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Koninklijkelaan 53 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl, het middenpand van een ensemble van drie woningen (nummers 51 en 55), in 1913 ontworpen door de architect Paul Stordiau. Opdrachtgever en uitvoerder was de aannemer François Vermeulen, die zelf het middenpand betrok.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gebroeders Vermeulen [online] https://id.erfgoed.net/personen/12170 (Geraadpleegd op )