Aartshertoginnestraat 16A, Christinastraat 95 (Oostende) Neogotisch gebouwencomplex, gebouwd omstreeks 1882-1885, gelegen tussen ten oosten de Christinastraat en ten westen de Aartshertoginnestraat. Westelijk georiënteerd neogotisch bedehuis met achteruitspringende gevel, van de straat gescheiden door smeedijzeren hek. Plattegrond en opbouw ontworpen door architect Auguste Van Assche naar het plan van de voormalige gotische dominicanenkerk te Gent. Ten noorden van de kerk, neogotisch getint kloostercomplex naar ontwerp van E.P. Biolley, met medewerking van aannemer Van Dycke en schrijnwerker L. Delvoye.
Markt 1A (Bilzen) De oudste kerk op deze plaats was een houten zaalkerkje uit circa de 8ste of de 9de eeuw. Het werd later versteend door middel van een kernwerk van onbewerkte silexblokken, Romeinse tegulae of dakpannen, en brokken ijzerzandsteen, en voorzien van een parement van silexblokken.
Hoogstraat (Bree) De Sint-Michielskerk behoorde aan het Sint-Bartholomeuskapittel van Luik, dat begever en tiendheffer was. De oorspronkelijke kerk werd waarschijnlijk gesticht door de graven van Loon. Deze kerk kwam in het bezit van gravin Ermengardis, en behoorde bij haar schenking aan het kapittel.
Dorpsstraat (Huldenberg) Het markante silhouet met twee rijzige, in zandige kalksteen opgetrokken romaanse torens en schrijnvormig neoromaans schip is van verre herkenbaar. De kerk staat te midden het ommuurde kerkhof.
Viséweg (Tongeren) Van de oorspronkelijke kerk in Rijn-Maaslandse stijl uit 12de-13de eeuw bleven alleen de toren, en het koor bewaard. De midden- en zijbeuken uit de 17de eeuw werden in neoromaanse stijl herbouwd (1865-1870) naar ontwerp van architect H. Jaminé.
Kerkstraat 89 (Antwerpen) Neogotische kruisbasiliek naar een ontwerp door de architect Léonard Blomme uit 1885, gebouwd in 1886-1891. Vrijstaand gebouw gelegen aan een voorplein in de kromming van de straat, volledig omringd door een ijzeren hek.