Collectief

Gebroeders Goetgeluck

ID
12212
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12212

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Aannemersstraat 56 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1911 gebouwd en vermoedelijk ook ontworpen door het bouwbedrijf van de Gebroeders Goetgeluck. Opdrachtgever was Richard Steyaert, die gelijktijdig een identieke woning liet bouwen (nummer 52). De rijwoning met een bepleisterde lijstgevel telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain.


Burgerhuis

Aannemersstraat 54 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1911 gebouwd door het bouwbedrijf van de Gebroeders Goetgeluck. Vermoedelijk stonden zij ook zelf in voor het ontwerp. Opdrachtgever was Ch. Heylbroeck. De rijwoning met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een pannen zadeldak.


Burgerhuis

Aannemersstraat 52 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1911 gebouwd en vermoedelijk ook ontworpen door het bouwbedrijf van de Gebroeders Goetgeluck. Opdrachtgever was Richard Steyaert, die gelijktijdig een identieke woning liet bouwen (nummer 56). De rijwoning met een bepleisterde lijstgevel telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain.


Neoclassicistisch ensemble

Aannemersstraat 44-50 (Gent)
Dit ensemble van vier burgerhuizen in neoclassicistische stijl werd in 1911 gebouwd door het bouwbedrijf van de Gebroeders Goetgeluck. Vermoedelijk stonden zij ook zelf in voor het ontwerp. Opdrachtgever was J. Heylbroeck. De vier woningen vormen een geheel van twee maal twee identieke panden volgens een alternerend schema.