Collectief

Algemene Ondernemingen Weduwe Jerôme Van Coillie

ID
12224
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12224

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

BP-building

Jan Van Rijswijcklaan 162 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in naoorlogs modernisme gebouwd in opdracht van BP Belgium, de Belgische vestiging van olieproducent The British Petroleum Company. Het ontwerp door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer, voor de uitvoering geassisteerd door Joseph Reusens, dateert van 1959-1960.


Kantoorgebouw L'Assurance Liégeoise

Frankrijklei 70, Van Cuyckstraat 1 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in naoorlogs modernisme, gebouwd naar een ontwerp door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer uit 1960. Opdrachtgever was L’Assurance Liégeoise, een in 1895 opgerichte verzekeringsmaatschappij met maatschappelijke zetel in Luik.


Kledingwinkel C&A

Meir 66 (Antwerpen)
Grote kledingwinkel van de Nederlandse keten C&A, naar een ontwerp in brutalistische stijl door de architecten Léon Stynen en Paul de Meyer uit 1961-1962, opgetrokken in 1962-1963 op de hoek van Meir en Kolveniersstraat. Als bouwheer trad de te Brussel gevestigde nv Mateor op, uit naam van C&A België. Het bouwbedrijf Algemene Ondernemingen Weduwe Jerôme Van Coillie uit Oostende voerde de werken uit.


Kledingwinkel C&A

Veldstraat 88 (Gent)
Grote kledingwinkel van de keten C&A, naar een ontwerp in brutalistische stijl door de architecten Léon Stynen en Paul de Meyer uit 1965, opgetrokken aan de Veldstraat met achtergevel aan de Ajuinlei. Als bouwheer trad de te Laken gevestigde nv Mateor op, uit naam van C&A België.


Koninklijk Atheneum

Eikelstraat 41 (Eeklo)
Opgetrokken door het Ministerie van Openbare Werken naar ontwerp van architect De Zutter, onder leiding van aannemer Van Coillie. Eerstesteenlegging in maart 1947. Plechtig ingehuldigd op 1 juni 1949, doch slechts in gebruik genomen in 1950, de volledige verhuis volgde in 1951. U-vormig schoolcomplex in naoorlogse modernistische stijl.


Stadhuis van Oostende

Vindictivelaan 1 (Oostende)
Vóór de Tweede Wereldoorlog gelegen aan Wapenplein, verwoest en in jaren 1950 aldaar vervangen door Feest- en Cultuurpaleis. Nieuwe stadhuislocatie in functie van naoorlogs geografisch stadscentrum id est het gedempte derde handelsdok bij kruispunt van twee assen, respectievelijk de van oost naar west verlopende Vindictivelaan - Alfons Pieterslaan en de van zuid naar noord verlopende nieuwe Leopold II-laan naar Casino-Kursaal en zeedijk. Onmiddellijke omgeving bestaat verder uit Mercatordok ten oosten en gerechtshof (Canadaplein) ten noorden.


Universiteitsgebouw Ledeganck

Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35 (Gent)
Het modernistisch complex Ledeganck werd gerealiseerd in drie fasen tussen 1959 en 1970 voor de faculteit Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Gent, naar ontwerp van ingenieur-architect Jules Trenteseau.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Algemene Ondernemingen Weduwe Jerôme Van Coillie [online], https://id.erfgoed.net/personen/12224 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.