Persoon

Geeraert, Jules

ID
12232
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12232

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Bouwmeestersstraat 47 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl met een gevelindeling die onder invloed van de art nouveau probeert los te komen van de neoklassieke, strakke standaardindeling werd in 1910 ontworpen. De opdrachtgevers waren Pol en Jules Geeraert, metsers-aannemers. De rijwoning met een bepleisterde lijstgevel telt drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak.

Uitvoerder van

Burgerhuis

Scheldestraat 46 (Gent)
Dit eclectische burgerhuis met stijlelementen ontleend aan het neoclassicisme en een sobere art nouveau, werd in 1908 ontworpen door architect Charles De Guis. De gebroeders Pol en Jules Geeraert, aannemers-metsers, stonden in voor de bouw van de woning. De rijwoning telt drie bouwlagen onder een zadeldak en is voorzien van een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.

Opdrachtgever van

Burgerhuis

Bouwmeestersstraat 47 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl met een gevelindeling die onder invloed van de art nouveau probeert los te komen van de neoklassieke, strakke standaardindeling werd in 1910 ontworpen. De opdrachtgevers waren Pol en Jules Geeraert, metsers-aannemers. De rijwoning met een bepleisterde lijstgevel telt drie bouwlagen onder een asymmetrisch pannen zadeldak.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Geeraert [online] https://id.erfgoed.net/personen/12232 (Geraadpleegd op )