Persoon

De Schrijver, Jean

ID
12236
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12236

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Hofstraat 66 (Gent)
Burgerhuis met art-decogetinte kenmerken volgens bouwvergunning gebouwd in 1929 naar ontwerp van architect Jean De Schrijver. Gebouwd in opdracht van J. Daele. Rijwoning met enkelhuisopstand van drie traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, voorzien van een roodbakstenen lijstgevel.


Burgerhuis

Wolterslaan 85 (Gent)
Dit burgerhuis in beaux-artsstijl met art-decokenmerken werd eind 1927 ontworpen door Jean De Schrijver, en opgetrokken in 1928. De rijwoning telt drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De bakstenen lijstgevel met bepleisterde geveldelen wordt bovenaan afgelijnd door een houten kroonlijst met centraal het jaartal 1928, op gedecoreerde consoles.


Samenstel met bakstenen gevels

Hofstraat 56-58, 56A (Gent)
Dit ensemble van twee burgerhuizen met art-decogetinte kenmerken en grotendeels bewaard schrijnwerk, werd in 1930 ontworpen door architect Jean De Schrijver. De bouwaanvragen werden door twee verschillende bouwheren ingediend. Voor nummer 56 was dit R. Van Damme en voor nummer 58 was dit Liévin Hoste.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Schrijver [online] https://id.erfgoed.net/personen/12236 (Geraadpleegd op )