Persoon

Moons, Gustaaf

ID
12277
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12277

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Appartementsgebouw in art-decostijl

Korte Lozanastraat 1 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl, volgens de bouwaanvraag uit 1934 opgetrokken in opdracht van Henriette Pirotte-Meerburg, naar een ontwerp door de architect Louis Van Rijmenant. Deze tekende de bouwplannen al in 1931 in opdracht van de diamantair L. Berger, die uiteindelijk van het project afzag.


Central Park Residence

Maria-Theresialei 23 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl, opgetrokken in opdracht van Israel Zucker, naar een ontwerp door de architecten Karel Van Riel en Maurice Janssens uit 1934. Het imposante complex neemt het hoekperceel in van de Maria-Theresialei en de Quellinstraat, met uitzicht op het Stadspark.


Résidence Idéale

Belgiëlei 120 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw naar een ontwerp door de architecten Jules Wellner en Aron Samuel Freudman uit 1936. Opdrachtgever was de vastgoedmaatschappij nv “Résidence Idéale", aannemer Gustaaf Moons uit Borgerhout tekende voor de bouw voltooid in de lente van 1937.

Opdrachtgever van

Résidence Britannia

Britselei 21 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw naar een ontwerp door de architect Léon Stynen uit 1935. Opdrachtgever was Alphonse Derboven, voor wie Stynen in het begin van zijn loopbaan al een drietal gebouwen had gerealiseerd. De “Résidence Britannia”, waarvoor een bestaand herenhuis werd gesloopt, omvat acht flats van hoge standing, een conciërgewoning en garages.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Moons [online] https://id.erfgoed.net/personen/12277 (Geraadpleegd op )