Collectief

Nicaise & Delcuve

ID
12313
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12313

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Afdaken 13A-13B

De Gerlachekaai zonder nummer (Antwerpen)
De afdaken 13A-13B zijn gelegen ten zuiden van de inham van de Zuidersluis. Ze bestaan op dit moment uit 11 overkapte open traveeën op de typische Polonceauspanten. De frontons aan straatkant zijn niet gedecoreerd.


Afdaken 15A

Cockerillkaai zonder nummer (Antwerpen)
Het typische beeld van de Scheldekaaien wordt gevormd door de metalen loodsen voor het stockeren van goederen: het zijn open constructies op met klinknagelverbindingen verstevigde liggers, aan de voet omgeven door twee kwartbolvormige gietijzeren stootblokken.


Havenafdaken bij Asiadok

Asiadok-Oostkaai 28, 31, 28A-B, 28D (Antwerpen)
Groep ijzeren havenafdaken aan de oostkaai van het Asiadok evenwijdig met de Noorderlaan, in twee fasen opgericht door de Stad Antwerpen. Eerste fase naar ontwerp van Benedictus Janssens uit 1888 uitgevoerd door het constructiebedrijf Nicaise & Delcuve uit La Louvière, tweede fase naar ontwerp van ingenieur Frans De Winter uitgevoerd door de firma Bertam, Victoict & Cie uit Anderlecht.


Hoofdgebouw en schachttorens steenkoolmijn

Centrum-Zuid 1111 (Houthalen-Helchteren)
Het hoofdgebouw is een monumentaal alleenstaand gebouw, in een zakelijke stijl. Daarachter liggen twee identieke schachttorens.


Slachthuis

Lange Lobroekstraat zonder nummer (Antwerpen)
Oud Slachthuis van 1874-1977 naar ontwerp van stadsbouwmeester P.ieter Dens, verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De resterende directeurswoning en het kantoorgebouw, twee symmetrische pendants in de middenas van het complex werden na 1989 gesloopt.


Suezloods

Kattendijkdok 46 (Antwerpen)
De Suezloods werd volgens een document in het stadsarchief gebouwd in 1891 op kaai 46, de westkaai van het toen net gegraven Suezdok.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Nicaise & Delcuve [online] https://id.erfgoed.net/personen/12313 (Geraadpleegd op )