Persoon

De Jongh, John

ID
12326
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12326

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Heimeulen met maalderij

Heimeulenstraat 11 (Hoogstraten)
De Heimeulen of Heimolen is een stenen koren- en oliewindmolen (later louter korenmolen) van het type bovenkruier (bergmolen), gebouwd in 1851 met onderdelen van een molen nabij de Heihoeve in het gehucht Groot Eyssel in Meerle. Op de site is ook een mechanische maalderij bewaard.


Keeses Molen

Geelsebaan zonder nummer (Kasterlee)
De Keeses Molen is een houten korenwindmolen van het type standaard met open voet uit de 17de eeuw, in 1954 opgericht op de huidige locatie door de Koninklijke Vereniging voor Natuur- en Stedenschoon.


Molen van Larum

Velveken zonder nummer (Geel)
De Molen van Larum is een houten korenwindmolen van het type Kempische standaardmolen met halfopen voet uit 1846 en gerestaureerd in 1976-1977 naar ontwerp van Lou Jansen.


Sevensmolen en molenaarswoning

Molenstraat 34 (Bocholt)
De Sevensmolen, gebouwd in 1891, is een korenmolen, van het type stenen bovenkruier en de enige grondzeiler in Limburg. Bijhorende molenaarswoning, opgevat als een vrijstaande dorpswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, met een decoratief uitgewerkte voorgevel.


Site Stermolen

Windmolenstraat zonder nummer (Hechtel-Eksel)
De Stermolen is een vroeg-18de-eeuwse korenmolen van het type houten staak- of standaardmolen met halfopen voet. De molen in Eksel is een van de laatste nog bestaande staakmolens afkomstig uit westelijk Henegouwen die zich onderscheiden door de hoge molenkast, de zware constructie en het zadeldak. De molen bevindt zich op deze locatie sinds 1901. Aan straatzijde bevindt zich de molenaarswoning.


Stenen windmolen

Molenstraat 21 (Brecht)
De Bounke-Bounkemolen is een stenen koren- en schorswindmolen van het type bovenkruier (bergmolen), opgericht in 1842 door molenaar Joannes Franciscus Spruyt.