Koestraat 63 (Wervik)
De Brikkenmolen, ook de Witte Molen genoemd, is een stenen stellingmolen, die fungeert als koren- en oliemolen, en werd vermoedelijk gebouwd tussen 1800 en 1805.
Graaf Jansdijk zonder nummer (Knokke-Heist)
Houten standaardmolen met open voet, waarschijnlijk opgetrokken rond 1670 op de Graaf Jansdijk, een zeedijk uit het begin van de 15de eeuw.
Grote Steenweg zonder nummer (Lede)
De Fauconniersmolen is een 19de-eeuwse maalvaardige stenen korenwindmolen van het type bovenkruier (stellingmolen). De molen werd gebouwd in 1845 als olie- en graanwindmolen en kreeg na een brand in 1976 een geheel nieuw binnenwerk naar ontwerp van architect Fernand Weyers.
Luingnestraat 38, zonder nummer (Kortrijk)
De Hoogmolen, gelegen op een molenberg, is een standaardmolen met gesloten voet, die functioneert als korenwindmolen. De molen wordt ook wel eens de Messiaenmolen of Molen van Aalbeke genoemd. In de onmiddellijke omgeving bevindt zich een mechanische maalderij.
Bottelweg zonder nummer (Oosterzele)
De Klepmolen is een stenen korenwindmolen van het type bovenkruier, gebouwd in 1889 ter vervanging van een door brand vernielde houten standaardmolen die dateerde van 1792 en die op een oude molendam was opgericht.
Pottelberg 180, zonder nummer (Kortrijk)
De Rodenburgmolen, ook Vannestes Molen of Abdijmolen genoemd, is een stenen stellingmolen die tot 1930 functioneerde als koren- en oliewindmolen. Ten westen van de huidige 19de-eeuwse molen staat het oorspronkelijk 18de-eeuws woonhuis, een witgekalkte baksteenbouw van één bouwlaag onder pannen zadeldak, die deel uitmaakt van de voormalige molenhoeve.
Roesdammestraat zonder nummer (Veurne)
De Oude Zeedijkmolen is een standaardmolen met open voet, die functioneert als korenwindmolen.
Beverenstraat zonder nummer (Alveringem)
De Stalijzermolen, gelegen op een lichte verheven weide, is een houten standaardmolen met open voet, die fungeert als korenmolen.
Avelgemstraat 60 (Zwevegem)
De Stenen Molen of Klockemolen werd in 1798 – het bouwjaar is in sierlijke baksteen aangebracht op de kuip – gebouwd aan het uiteinde van de toenmalige dorpskom. De meest gangbare benaming Ste(n)en Molen is reeds aangeduid op de Vandermaelenkaart. De windvang vormde een probleem voor de bakstenen grondzeiler, en vermoedelijk rond 1890 werd hij verhoogd tot een stellingmolen met een bakstenen molenomgang met sierlijk portaal rondom de benedenverdieping van de romp. De uitzonderlijke typologie met klokvorm die zo ontstond, wordt vermoedelijk weerspiegeld in de volkse benaming Klockemolen. Op het onbebouwde, omhaagde perceel rond de molen loopt de gekasseide molenweg naar de molenpoort. De Stenen Molen vormt samen met de Houten of Mortiersmolen nog de enige getuige van het tiental windmolens dat Zwevegem ooit telde.
Brugsesteenweg zonder nummer (Kuurne)
De houten staakmolen Stokerijmolen op molenberg is gelegen op de wijk 't Hoge, het hoogste punt van Kuurne. In 1796 werd een molen overgebracht uit Kortrijk en heropgericht aan de Oostenrijks steenweg Kortrijk-Brugge.
Vinkestraat 9 (Wevelgem)
Vanbutseles molen is een stenen stellingmolen van 1850-1851. Deze korenmolen - en aanvankelijk ook oliemolen - is vernoemd naar bouwheer Richard Vanbutsele.
Windgatstraat zonder nummer (Kaprijke)
Houten windmolen, opgetrokken in 1785, met hergebruik van onderdelen van een oudere molen. Op deze plaats wordt reeds in 1372 melding gemaakt van een houten staakmolen.
Kortrijkstraat 396 (Menen)
De op een kleine molenbelt gebouwde windmolen De Goede Hoop is een stenen stellingmolen, die aanvankelijk als olie- en korenmolen en later enkel als korenmolen functioneerde.
Beerbosstraat 22 (Zwevegem)
De stenen korenwindmolen Ter Klare werd in 1923 heropgebouwd. De molen gaat terug op een grondzeiler van 1848, die zelf een 18de-eeuwse staakmolen op een naburig perceel verving. Ingeplant op het hoogste punt van Sint-Denijs, 76 meter boven de zeespiegel.
Molenstraat zonder nummer (Kortemark)
De Wullepitmolen is een standaardmolen met gesloten voer, gelegen op een molenbelt. Functioneel behoort de windmolen tot de korenmolens.