Collectief

Boers & Peusens

ID
12349
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12349

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Molen van Millegem

Bokrijklaan zonder nummer (Genk)
De molen van Millegem is een laat 18de-eeuwse korenmolen, van het type houten staak- of standaardmolen met halfopen voet. Oorspronkelijk stond de molen op een zandberg in Millegem (1788), gehucht van Mol. In 1955 werd de molen overgebracht naar het openluchtmuseum van Bokrijk


Molenhof te Rodenborg

Pottelberg 180, zonder nummer (Kortrijk)
De Rodenburgmolen, ook Vannestes Molen of Abdijmolen genoemd, is een stenen stellingmolen die tot 1930 functioneerde als koren- en oliewindmolen. Ten westen van de huidige 19de-eeuwse molen staat het oorspronkelijk 18de-eeuws woonhuis, een witgekalkte baksteenbouw van één bouwlaag onder pannen zadeldak, die deel uitmaakt van de voormalige molenhoeve.


Steenakkermolen

O.L.Vrouwstraat zonder nummer (Langemark-Poelkapelle)
De Steenakkermolen, ook Dodenmolen genoemd, is een standaardmolen met open voet, en fungeert als korenwindmolen.


Vanbutseles molen

Vinkestraat 9 (Wevelgem)
Vanbutseles molen is een stenen stellingmolen van 1850-1851. Deze korenmolen - en aanvankelijk ook oliemolen - is vernoemd naar bouwheer Richard Vanbutsele.


Windmolen Decroos

Palinghoekstraat 8 (Veurne)
De windmolen Decroos, doorgaans het Molentje Decroos genoemd, is een kleine standaardmolen met open voet, die functioneert als korenmolen.


Zuid-Adbijmolen

Jaak Van Buggenhoutlaan zonder nummer (Koksijde)
De Zuid-Abdijmolen is een houten standaardmolen met open voet, die fungeert als korenwindmolen. Kenmerkend is dat het een vrij zeldzaam geworden driezoldermolen betreft.