Collectief

Boers & Peusens

ID
12349
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12349

Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Heimolen

Molenstraat 35 (Keerbergen)
De Heimolen in Keerbergen is een vroeg-18de-eeuwse korenmolen, van het type houten standaard- of staakmolen met open voet.


Molen van Millegem

Bokrijklaan (Genk)
De molen van Millegem is een laat 18de-eeuwse korenmolen, van het type houten staak- of standaardmolen met halfopen voet. Oorspronkelijk stond de molen op een zandberg in Millegem (1788), gehucht van Mol. In 1955 werd de molen overgebracht naar het openluchtmuseum van Bokrijk


Rodenburgmolen en molenhoeve

Abdijmolenweg 3, Pottelberg 180 (Kortrijk)
De Rodenburgmolen, ook Vannestes Molen of Abdijmolen genoemd, is een omstreeks 1842 gebouwde stenen stellingmolen die tot 1930 functioneerde als koren- en oliewindmolen. Ten westen van de molen bevindt zich de voormalige molenhoeve met U-vormige opstelling en 18de-eeuwse boerenwoning.


Steenakkermolen

O.L.Vrouwstraat (Langemark-Poelkapelle)
De Steenakkermolen, ook Dodenmolen genoemd, is een standaardmolen met open voet, en fungeert als korenwindmolen.


Vanbutseles molen

Vinkestraat 9 (Wevelgem)
Vanbutseles molen is een stenen stellingmolen van 1850-1851. Deze korenmolen - en aanvankelijk ook oliemolen - is vernoemd naar bouwheer Richard Vanbutsele.


Windmolen Decroos

Palinghoekstraat 8 (Veurne)
De windmolen Decroos, doorgaans het Molentje Decroos genoemd, is een kleine standaardmolen met open voet, die functioneert als korenmolen.


Zuid-Adbijmolen

Jaak Van Buggenhoutlaan (Koksijde)
De Zuid-Abdijmolen is een houten standaardmolen met open voet, die fungeert als korenwindmolen. Kenmerkend is dat het een vrij zeldzaam geworden driezoldermolen betreft.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boers & Peusens [online], https://id.erfgoed.net/personen/12349 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.