Persoon

Baerdeman

ID
12384
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12384

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Schelderomolen

Molenstraat (Merelbeke)
De Schelderomolen is een stenen korenwindmolen van het type bovenkruier, bergmolen, gebouwd in 1907 door molenmaker Baerdeman uit Velzeke.


Tombeelmolen

Molenstraat 41A (Avelgem)
De Tombeelmolen is een bakstenen bergmolen die in 1923 gebouwd wordt na vernieling in de Eerste Wereldoorlog van een houten molen met dezelfde naam. De staakmolen die ervoor op dezelfde plaats stond ging minstens terug tot de 17de eeuw. De huidige molen is een zeldzame wederopbouwmolen en één van de laatste windmolens die gebouwd werden vooraleer hun rol werd overgenomen door mechanische maalderijen.

Uitvoerder van

Tarandusmolen met molenaarswoning

Provinciebaan 22-24 (Gavere)
De Tarandusmolen is een stenen olie- en korenwindmolen, later louter korenwindmolen van het type bovenkruier, grondzeiler, oorspronkelijk met zetelkap, door middel van muurankers gedateerd 1771. Aan de straat ligt de voormalige molenaarswoning, vernieuwd na 1914. Symmetrisch dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder een zadeldak.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Baerdeman [online], https://id.erfgoed.net/personen/12384 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.