Persoon

Van Roy, Patrick

ID
12388
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12388

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Molen van Millegem

Bokrijklaan zonder nummer (Genk)
De molen van Millegem is een laat 18de-eeuwse korenmolen, van het type houten staak- of standaardmolen met halfopen voet. Oorspronkelijk stond de molen op een zandberg in Millegem (1788), gehucht van Mol. In 1955 werd de molen overgebracht naar het openluchtmuseum van Bokrijk


Molen van Schulen

Bokrijklaan zonder nummer (Genk)
De molen van Schulen, oorspronkelijk gebouwd circa 1800, is een korenmolen, van het type bovenkruier, meer bepaald een achtkante houten bovenkruier. Deze molen is één van de drie laatste molens van dit type in Vlaanderen, naast de Toremansmolen in Arendonk en de Schaliënmolen in Tessenderlo. De molen, oorspronkelijk opgericht in Berbroek en in 1851 verplaatst naar Schulen, werd in 1954 overgebracht naar het openluchtmuseum in Bokrijk.


Witte Molen

Herseltsesteenweg 162 (Aarschot)
De Witte Molen, gebouwd in 1920, is een vrij recente maar traditioneel opgevatte korenmolen, van het type bovenkruier (kettingkruier), stenen bergmolen (beltmolen).Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Van Roy [online], https://id.erfgoed.net/personen/12388 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.