Persoon

Verheyden, Philippe Martin

ID
12522
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12522

Beschrijving

Zoon van aannemer Jacques Verheyden, vader van architect Philippe Joseph Verheyden. Leraar aan de Academie van Leuven en vrijmetselaar. Aannemer van de oranjerie en de serres van de Kruidtuin in Leuven. Was gehuwd met Marie Lavergne (Sint-Joost-ten-Node, 1793-Leuven, 1833).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Classicistisch hoekhuis

Kruisstraat 1 (Leuven)
Classicistisch hoekhuis op L-vormige plattegrond dat vermoedelijk als kostershuis gebouwd werd. Omstreeks 1830 werd het pand bewoond door zusters die hier instonden voor de opvang van kleuters; latere uitbreidingen.


Neoclassicistische burgerwoning

Goudsbloemstraat 34 (Leuven)
Neoclassicistische burgerwoning die in 1838 door Verheyden werd ontworpen als een breedhuis van vier traveeën, twee bouwlagen en een mezzanino onder een zadeldak.


Pastorie van Sint-Jacob

Kruisstraat 2 (Leuven)
Classicistisch breedhuis dat in het laatste kwart van de 18de eeuw opgetrokken werd in een ruime, ommuurde tuin met opgaande bomen en een hoog opgesnoeide linde op de hoek van de Kruis- en de Hertstraat.


Stadswoningen

Mechelsestraat 13-23, 73, 15C (Leuven)
In de 19de en 20ste eeuw aangepaste panden die op nummer 19 na, in kern opklimmen tot de 17de of 18de eeuw en drie bouwlagen en twee of drie traveeën tellen onder een zadeldak.


Twee burgerhuizen

Mechelsestraat 139-143 (Leuven)
Twee panden die midden 19de eeuw één eigendom vormden.


Westvleugel van het augustijnenklooster

Vismarkt 11-14, 15 (Leuven)
Heden vijf rijhuizen met twee bouwlagen en in totaal tien traveeën onder zadeldak, in kern daterend van de 16de eeuw, met 19de-eeuwse verbouwingen en op de gelijkvloerse verdieping een gewijzigde ordonnantie uit de 20ste eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verheyden [online], https://id.erfgoed.net/personen/12522 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.