Persoon

Vandeweghe, Rogier

ID
12552
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12552

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Abdij Sint-Trudo van de kanunnikessen-augustinessen van de orde van het Heilig Graf

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
De abdij Sint-Trudo van de kanunnikessen-augustinessen van de orde van het Heilig Graf is een beeldbepalend en volledig omwald, voormalig grafelijk slot van Male dat teruggaant tot de 14de eeuw en tot abdij verbouwd werd in 1953-1973.


Abdij Ten Putte

Abdijstraat 80-86 (Gistel)
Abdijsite, in hoofdzaak gevormd door de abdijgebouwen uit 1890-1891. Ontstaan van de Godelievemotte in de 12de eeuw op de westelijke rand van een kleine zandige opduiking, gelegen op 3,5 kilometer ten westen van de stadskern van Gistel. De site bestond uit een groot omgracht gedeelte in het zuiden en een omgrachte heuvel iets ten noorden ervan.


Heilige Maria Moeder Gods-kerk

Sint-Hubertusstraat 3 (Beernem)
De parochiekerk toegewijd aan de "Heilige Maria Moeder Gods" bevindt zich aan het kruispunt van de Kardinaal Cardijnlaan en de Sint-Amandusstraat. Bouw van de huidige kerk in 1962-1965, naar ontwerp van architect A.J. Degeyter uit Sint Andries (Brugge) en uitgevoerd door A. Van Ryckegem uit Tielt.


Medisch Pedagogisch Instituut Maria Ter Engelen

Dorpsstraat 2-4 (Houthulst)
Huidig gebouwenbestand voornamelijk vanaf 1958. De huidige instelling gaat terug op een klooster in 1826 opgericht door de zusters van Moorslede, toen buiten de dorpskom aan de huidige Spinnerijstraat gelegen.


Parochiekerk Sint-Bartholomeus

Kaaskerkestraat 103 (Diksmuide)
Parochiekerk gelegen langs de Kaaskerkestraat te midden van een begraasde kerkomtrek omzoomd met bomen. Toegang vanaf de Kaaskerkestraat via een kerkpad in rode plavuizen en dito kerkpad rondom de kerk.


Parochiekerk Sint-Martinus

Concertplein zonder nummer (Koekelare)
Georiënteerde parochiekerk toegewijd aan Sint-Martinus. Neogotische kerk in twee bouwfases gerealiseerd, met name in 1876-1880, naar ontwerp van architect F. Coppejans uit Gent, en 1909-1912, naar ontwerp van architect J. Goethals uit Aalst en uitgevoerd door aannemer Leonard Verstraete uit Rumbeke. Driebeukige hallenkerk met transept, koren met veelzijdige sluiting.


Parochiekerk Sint-Medardus

Eernegem-Markt zonder nummer (Ichtegem)
Westgeoriënteerde kerk gelegen tussen Westkerkestraat en de Sint-Sebastiaanstraat. Driebeukige kruiskerk met oosttoren. Toren van de kerk beschermd als monument.


Parochiekerk Sint-Pius X

Sint-Elooisdreef 50 (Kortrijk)
Zaalkerk zonder toren, naar ontwerp van J. Baert (Kuurne) gebouwd in 1958-1959. Puntgevel opengewerkt door glasraam van glas in beton. Drieledige overluifelde inkom. Links en rechts schuin aflopende muur.

Uitvoerder van

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ter Duinen

Kerkplein zonder nummer (Koksijde)
Modern bedehuis naar ontwerp van architect J. Lantsoght, van 1956. Constructie van staal, beton en betonglas; betonskelet bekleed met witte baksteen.


Parochiekerk Sint-Jan-Baptist

Guido Gezellelaan 124 (Menen)
Guido Gezellellan nr. +122. Parochiekerk Sint-Jan de Doper. Georiënteerde parochiekerk naar ontwerp van de Brugse architect J. Lantsoght. De kerk werd gebouwd van 1961 tot 1964 en is een variante op de O.-L.-Vrouw-ter-Duinenkerk te Koksijde. De kerk geldt als een belangrijk voorbeeld van hoe na de Tweede Wereldoorlog gezocht werd naar een uitgesproken nieuwe vormgeving en een andere planJe kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vandeweghe [online] https://id.erfgoed.net/personen/12552 (Geraadpleegd op )