Persoon

De Coster, Charles

ID
1257
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1257

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Charles De Coster

Hertoginstraat 34 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neorenaissancestijl, als eigen woning gebouwd door de architect Charles De Coster, naar een ontwerp uit 1888. Het project behoort tot het vroege oeuvre van De Coster, die aan het begin van zijn loopbaan, van 1880 tot 1887 geassocieerd was met zijn broer Jean.


Burgerhuis in eclectische stijl

Marialei 44 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer Fr. Beckx, naar een ontwerp door Charles De Coster uit 1912. Het project behoort tot het late oeuvre van de architect, die aan het begin van zijn loopbaan van 1880 tot 1887 geassocieerd was met zijn broer Jean, en actief bleef tot kort vóór de Eerste Wereldoorlog.


Burgerhuis in eclectische stijl

Constitutiestraat 13-15 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag, gebouwd in opdracht van notaris August Van Dael, naar een ontwerp door de architect Charles De Coster uit 1899.


Burgerhuis in neorégencestijl

Hertoginstraat 32 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere neorégencestijl gebouwd in opdracht van de weduwe J.B. Van Broeckhoven, naar een ontwerp door Charles De Coster uit 1901. Het project behoort tot het late oeuvre van de architect, die actief was van omstreeks 1880 tot kort vóór de Eerste Wereldoorlog.


Koninklijk Instituut voor Dove en Spraakgestoorde kinderen Emmaüs

Van Schoonbekestraat 131 (Antwerpen)
"Koninklijk Instituut voor Dove en Spraakgestoorde kinderen Emmaüs", vandaag "Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen". De maatschappij werd opgericht in 1835, en was sinds 1862 hier gevestigd, na de aankoop van het "Hof Emmaüs".Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Coster [online] https://id.erfgoed.net/personen/1257 (Geraadpleegd op )