Persoon

De Coster, Jef

ID
1260
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1260

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Apotheek met klokgevel

Steenstraat 9 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Oude kern mogelijk van 1771 (?). Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1938-1939 naar ontwerp van architect Jef De Coster (Brugge): vervangen van natuurstenen elementen door witsteen van Vaurion, en aanpassen van de pui voor apotheek, te zien aan de attributen in de glas-in-loodwaaier en in bovenlichten opschriften "Apotheek" en "Drogist".


Burgerhuis naar ontwerp van Jef De Coster

Gistelse Steenweg 211 (Brugge)
Halfopen interbellumwoning van 1933 naar ontwerp van architect Jef De Coster (Brugge).


Burgerhuizen

Oude Zak 49-51 (Brugge)
Twee diephuizen van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken, volgens A. Duclos van 1741. Gevel van nummer 51 is vernieuwd vóór 1964; nummer 49 is resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1964 naar ontwerp van architect J. De Coster, na diens overlijden overgenomen door J. Priem (Brugge).


Huis Sint-Niklaas

Steenstraat 7 (Brugge)
Huis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; trapgevel teruggaand tot de 17de tot 18ee eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1947-1948 naar ontwerp van architect J. De Coster (Brugge).


Parochiekerk Heilige Maria Magdalena en Heilige Catharina

Schaarstraat zonder nummer (Brugge)
Vrijstaande, neogotische parochiekerk; één van de vroegste neogotische kerken op het vasteland waar Engelse opvattingen herkenbaar zijn, zie stijlkenmerken aansluitend bij de zogenaamd "archeologische neogotiek". Driebeukige, niet-georiënteerde kruiskerk van het basilicale type.


Stadswoning

Hoogstraat 15 (Brugge)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen). Benaderende reconstructie in 1968 naar ontwerp van architect J. De Coster (Brugge) van het in 1966 gesloopte pand gedateerd 1766, met oudere kern (zie plan Stadsarchief Brugge), doch voorgevel voorzien van segment- en rondbogige muuropeningen.


Thema's

Ontwerper van

Philipstockstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Coster [online] https://id.erfgoed.net/personen/1260 (Geraadpleegd op )