Het aannemersbedrijf L. Verstraete & Zonen, in Rumbeke, werd geleid door Leonard Verstraete (1860-1946), met medewerking van zijn vier zonen. Het zette de activiteiten verder die tot dan geleid werden door Leonard Verstraete als oprichten van het aannemersbedrijf.
De oudste zoon, Georges Verstraete (1888-1956), was vanaf 1903 beginnen meewerken in het bedrijf, en na hem volgden ook zijn broers Michel Verstraete (1890-1947), August Verstraete (1891-1960), en Elie Verstraete (1899-1973).
Het bedrijf bleef actief in het bouwen en restaureren van kerken, kloosters, scholen, zorginstellingen en fabrieken; het bouwde ook hoeven en huizen in het kader van de Wederopbouw.
de Stuersstraat 6A (Ieper) Parochiekerk, na de vernieling in de loop van de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd op dezelfde plaats en met dezelfde oriëntatie, volgens plannen van Guillaume Veraart en E. Richir van 1923-1924. De huidige kerk vertoont een gestileerde verweving met modernistische inslag van voornamelijk neobyzantijnse en neoromaanse elementen.
Kerkplein 52 (Roeselare) Georiënteerd bedehuis gelegen te midden van gekasseid plein met linden, in 1922-1924 opgetrokken naar ontwerp van architect J. Viérin, ter vervanging van de oorspronkelijke romaans-gotische kerk, die tijdens de Eerste Wereldoorlog vernield werd. Driebeukige hallenkerk aanknopend bij de regionale baksteengotiek qua algemene opzet en een aantal details als onder meer metselaarstekens van rode baksteen. Grosso modo naar vooroorlogs uitzicht heropgebouwd. Ten zuiden, monument ter herdenking van de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
Rumbeeksesteenweg 367 (Roeselare) Vrijstaande villa gelegen middenin tuin, aan de straat afgezet door een art-decogetint smeedijzeren hek. Omlopend geplaveid pad. Dubbelhuis uit de jaren 1930 van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak. Bakstenen lijstgevel met gebruik van simili voor onder meer muurbanden en sluitstenen. Karakteristieke doorgetrokken driezijdige erker waarboven balkon.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: L. Verstraete & Zonen [online], https://id.erfgoed.net/personen/12602 (geraadpleegd op ).