Persoon

Aerts, Frederic

ID
12740
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12740

Beschrijving

De glasramen van Villa Ritten in Dendermonde en Villa Louise in Hamme zijn als volgt gesigneerd: "FRED. AERTS-FLORIJN EN ZN/ KUNSTGLASRAMEN-HAMME"

Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Villa Louisa

Damstraat 93 (Hamme)
De villa werd gebouwd in 1915 naar ontwerp van aannemer H. Bogaert. De tuin met landschappelijke aanleg, stilistisch bijhorende hekpijlers en het dienstgebouw, daterend van het begin van de 20ste eeuw, maken wezenlijk deel uit van de villasite en dragen bij tot het beeldbepalend karakter van de Villa Louisa.


Villa Ritten

Smidsestraat 34 (Dendermonde)
Volgens kadastergegevens en stijlkenmerken dateert deze woning van circa 1913 met een zomerhuis van circa 1915, en werd ze gebouwd in opdracht van Maria Sidonia De Caluwe en aannemer Georges Ritte. De vrijstaande villa, met omgevende aangelegde tuin, is aan de straatkant afgesloten door hekwerk aan bakstenen pijlers met groen geglazuurde tegels en siervazen. Opmerkelijke en artistieke aankleding in art-nouveaustijl en enkele elementen in art-decostijl. Vooral de glas-in-loodvensters met zweepslagmotief en hoefijzervorm in de voor- en achtergevel zijn beeldbepalend. Volgens het opschrift werd dit glaswerk met pauwen- en bloemenmotieven gerealiseerd door "FRED. AERTS-FLORIJN EN ZN/ KUNSTGLASRAMEN-HAMME".



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Aerts [online], https://id.erfgoed.net/personen/12740 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.