Persoon

Poels, Jules

ID
12777
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12777

Beschrijving

Beeldhouwer Jules Poels (1901-1968), was de oudere broer van beeldhouwer Albert Poels (1903-1984), beide waren zonen en medewerkers van de beeldhouwer-ornamentist Jan Poels (1875-1943). Jules en Albert Poels realiseerden bijvoorbeeld samen de beelden voor de voorgevel van het Sint-Lievenscollege aan de Kasteelpleinstraat in Antwerpen, waarvan het beeld van Sint-Lieven ontworpen door Rik Sauter en de dertien andere heiligenbeelden ontworpen door Jan Poels.

Auteurs: Duchêne, Helena; Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Gedenksteen Eerste Wereldoorlog

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)
De gedenksteen herdenkt de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Op bakstenen sokkel geplaatste gebeeldhouwde hardstenen gedenksteen met onderaan leeuwenfiguur, overgebracht van het oude, in 1944 verwoeste gemeentehuis van Merksem.


Sint-Lievenscollege

Kasteelpleinstraat 17-31 (Antwerpen)
De school werd rond 1929 ontworpen in een late art-decostijl door de bouwmeesters Jef Huygh, Jan Smits en Flor Van Reeth. Voor de gevelafwerking waren beeldhouwers Jan Poels en Rik Sauter bepalend. De kapel is een ontwerp van Flor Van Reeth, Eugeen Yoors en Rie Haan.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Poels [online], https://id.erfgoed.net/personen/12777 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.