Persoon

De Gavre, Antoine

ID
1282
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1282

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Beenhouwerij van 1937

Gefusilleerdenlaan 1 (Ronse)
Beenhouwerij gebouwd in 1937 (confer bouwplan), gesigneerd: "Ant. De Gavre, architecte, Renaix".


Burgerhuis

Léopold Sturbautstraat 31 (Ronse)
Rijwoning gesigneerd: "A. De Gavre, architecte", volgens bouwplan van 1935. Oranjerode baksteen op plint van zwarte geglazuurde tegels.


Burgerhuis

Oswald Ponettestraat 10 (Ronse)
Rijwoning met 19de-eeuwse kern en volgens bouwplan van 1938 vernieuwde voorgevel, gesigneerd: "Ant. De Gavre, arch. Renaix".


Burgerhuis

Elzelestraat 101 (Ronse)
Enkelhuis naar ontwerp van architect A. De Gavre (zie plintopschrift), volgens bouwplan van 1939.


Burgerhuis

Léopold Sturbautstraat 11 (Ronse)
Burgerhuis gesigneerd "Ant. De Gavre, architecte, Renaix", volgens bouwplan van 1941.


Burgerhuis

Olifantstraat 68 (Ronse)
Beeldbepalende woning, thans winkel, met vernieuwde voorgevel volgens bouwplan van 1946, gesigneerd: "A. De Gavre, arch.".


Burgerhuis in art-decostijl

Leuzesesteenweg 203 (Ronse)
Burgerhuis in art-decostijl naar ontwerp van A. De Gavre (zie plintsteentje), volgens bouwplan van 1937.


Burgerhuis in art-decostijl

Ninovestraat 30C (Ronse)
Onderkelderd art-deco-enkelhuis van drie bouwlagen onder plat dak; naar ontwerp van architect A. De Gavre (zie naamplaatje) van 1940, gebouwd in opdracht van A. Vanderdonckt naast zijn weverij.


Burgerhuis in Nieuwe Zakelijkheid

Léopold Sturbautstraat 13 (Ronse)
Burgerhuis met ingebouwde garage naar ontwerp van architect A. De Gavre, volgens bouwplan van 1937.


Burgerhuis naar ontwerp van architect A. De Gavre

Frédéric Bruneellaan 7 (Ronse)
Woning in zakelijke baksteenarchitectuur, gesigneerd architect A. De Gavre, volgensbouwplan van 1937. Opgetrokken uit gele baksteen op lage arduinen plint.


Garage Nottebaert en burgerhuis

Oswald Ponettestraat 31-33 (Ronse)
Voormalige "Garage Nottebaert" met dubbele woning gesigneerd architect A. De Gavre, volgens bouwplan gebouwd in 1940 bij de reeds bestaande achterliggende garage. Gele baksteen op plint van arduin en rode baksteen.


Herberg en ateliers Heddebaut

Leuzesesteenweg 127-129 (Ronse)
Woonhuis met ernaast liggende ateliers voor industriële olieën Heddebaut. Vermoedelijk voormalige herberg zogenaamd "Les trois pucelles", ouder huis van twee bouwlagen onder schilddak (leien) in 1937 onder leiding van architect A. De Gavre uitgebreid met twee rechtse traveeën, aangepast en voorzien van wit geglazuurde bakstenen bekleding met groene banden. Aanpalend bedrijfsgebouw onder sheddaken, kern uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, vergroot in 1933.


Mechanische weverij Jean Cambier

Viermaartlaan 18-20, 40-48 (Ronse)
Mechanische weverij Jean Cambier, hier vermoedelijk opgericht eind 19de eeuw, uitgebreid in 1910, en met belangrijke bouwcampagnes in de loop van de jaren 1920 en 1940. Bureelgebouw in nieuwe zakelijkheid door A. De Gavre uit 1945.


Modernistisch burgerhuis

Engelsenlaan 4 (Ronse)
Imposant afgerond hoekcomplex gesigneerd: "Ant. De Gavre, Architecte, Renaix" gebouwd in opdracht van L. Crucke-Cambier, vermoedelijk van 1940 doch niet uitgevoerd volgens bouwplan.


Twee burgerhuizen

Engelsenlaan 74-76 (Ronse)
Gekoppelde onderkelderde rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikte zadeldaken, volgens bouwplannen van 1935 naar ontwerp van architect A. De Gavre, zie plintsteentjes.


Vier burgerhuizen

Léopold Sturbautstraat 15-21 (Ronse)
Doorsnee bakstenen rijhuizen met drie bouwlagen en twee traveeën met klassieke enkelhuisopstand, smalle linker deurtravee en breed rechter risaliet met erker op de bovenverdieping.


Villa

Rode Mutslaan 147 (Ronse)
Bakstenen villa gebouwd in 1947, naar ontwerp van architect A. De Gavre van 1946, voor G. Hantson naast zijn confectiebedrijf.


Villa naar ontwerp van architect A. De Gavre

Ommegangstraat 19 (Ronse)
Villa naar ontwerp van architect A. De Gavre (zie gevelsteentje), verbouwing in 1952 van een oude hoeve, in de loop van de 19de eeuw in kaart gebracht als hoeve zogenaamd "Vijf Eecken".


Thema's

Ontwerper van

Bredestraat