Persoon

De Groote, Joseph

ID
1309
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1309

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bel-etageburgerwoningen en kleine appartementsgebouwen

de Smet de Naeyerlaan 20-22, 28-30, 105, 117 (Blankenberge)
Bel-etageburgerwoningen en kleine appartementsgebouwen van begin 20ste eeuw, getypeerd door een lijstgevel bekleed met geglazuurde tegels, oorspronkelijk fraaie giet- of smeedijzeren balkons en verzorgd schrijnwerk met afgeronde indeling van de bovenlichten.


Eenheidsbebouwing van sociale woningen

K. Deswertlaan 89-103 (Blankenberge)
Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen van 1923 naar ontwerp van architect Jos De Groote in opdracht van de sociale bouwmaatschappij "Het Lindenhof". Spiegelbeeldschema, met voortuintjes.


Fotohandel Roman-Balasse

Langestraat 36 (Blankenberge)
Voormalige fotohandel Roman-Balasse. Smalle lijstgevel, in 1910 ontworpen door architect Joseph De Groote - lange tijd wonende en actief te Blankenberge - met art-nouveau-inslag.


Gekoppelde villa

Elizabetlaan 16-18 (Knokke-Heist)
Gekoppelde villa in cottagestijl zogenaamd "Asmodée-Born Coli (?)" gelegen op een duinhelling op de noordoostelijke hoek van de Elisabetlaan en het Britspad. Beschermd als monument bij ministerieel besluit van 27/01/2004.


Kleine villa

Cellinilaan 2 (De Haan)
Cottagevilla uit 1927 gebouwd naar een ontwerp van architect Jos. De Groote (Blankenberge). Het overhoeks torentje domineert het gemansardeerde schilddak.


Stadswoning met garage

Damse Vaart-Zuid 38 (Brugge)
Huis met garage onder plat dak, gebouwd in 1933 naar ontwerp van architect Jos De Groote (Blankenberge). Merkwaardige gevel met gebruik van zwarte en lichtgele baksteen.


Villa Yvonne en Villa Adolphe

P. Benoitstraat 8-10 (Blankenberge)
Samenstel van burgerhuizen in het nieuwe "Westkwartier" van Blankenberge dat aangelegd wordt vanaf circa 1894. Respectievelijk "Villa Yvonne" en "Villa Adolphe", gebouwd in 1913 (huisnamen en bouwjaar in tegelvelden boven de huisdeuren) naar ontwerp van architect Joseph De Groote - lange tijd wonende en actief te Blankenberge.