Persoon

De Jaegere, Jan

ID
1325
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1325

Beschrijving

Medewerker van Paul Felix van 1956 tot 1958.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Administratief gebouw

Koning Leopold III-laan 41 (Brugge)
Oorspronkelijk stond op dit domein het kasteel "Oud Boeverbos" opgetrokken in neogotische stijl. Reeds in 1970 waren er plannen om hier de administratie van de Provincie West-Vlaanderen te vestigen.


Expo 58-paviljoen van Joegoslavië

Deken Jonckheerestraat 7 (Wevelgem)
Beschermd als monument bij M.B. van 3 juni 2005. In 1958 expo-paviljoen van Joegoslavië, op de wereldtentoonstelling in Brussel, ontworpen door Vjenceslav Richter. Het gebouw met bijhorende tentoonstelling werd op de wereldtentoonstelling bekroond met een gouden ster. De gouden ster was de hoogste prijs in de categorie 'collectieve inzendingen'.


Lutgardiskapelanie

Loodwitstraat 28, 28A (Kortrijk)
Hedendaags bedehuis met bijhorend woonhuis van de kapelaan, opgetrokken in 1973 naar ontwerp van J. De Jaegere. Het geheel staat in relatie met de groene omgeving.


Magdalena Zwembad

Sint-Martens-Latemlaan 1 (Kortrijk)
Provinciaal zwembad opgetrokken in 1960 naar ontwerp van P. Felix, J. De Jaegere, J. Tanghe en C. Van der Plaetse. Opvallend ontwerp gekenmerkt door de tegenstelling tussen de gesloten muur-plaat-architectuur van het dienstenblok en de open constructie van de zwemhal.


Thema's

Ontwerper van

Sint-Martens-Latemlaan

Skatchkoff


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Jaegere [online] https://id.erfgoed.net/personen/1325 (Geraadpleegd op )